• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил нагородив лідера «політичного православ'я», засудженого Синодом УПЦ (МП)...

Патріарх Кирил нагородив лідера «політичного православ'я», засудженого Синодом УПЦ (МП)

31.01.2013, 11:06
Патріарх Кирил нагородив лідера «політичного православ'я», засудженого Синодом УПЦ (МП) - фото 1
Юрій Єгоров відомий в Україні не тільки як однодумець і послідовник відлученого від Церкви Валентина Лукіяника (а до нього Валерія Каурова), але і як критик "екуменічної" і "модерністської" політики самого Патріарха Кирила.

Єгоров_w.jpegПатріарх Московський і всієї Русі Кирил нагородив Патріаршою грамотою лідера Православного братства Олександра Невського і організації "Православний вибір" Юрія Єгорова. Останній відомий в Україні не тільки як однодумець і послідовник відлученого від Церкви Валентина Лукіяника (а до нього Валерія Каурова), але і як критик "екуменічної" і "модерністської" політики самого Патріарха Кирила, повідомляє портал "Релігія в Україні".

Нагорода була вручена в кінці минулого місяця, 30 грудня 2012 р., в Києві на зборах православної громадськості за участю близько 80 православних активістів, традиційно представляють "політичне православ'я" – внутрішньоцерковну опозицію, яка всі останні роки бореться з «помаранчевим курсом» керівництва УПЦ (МП).

Як повідомляє сайт "Русские в Україні", перед початком зборів соратник Юрія Єгорова, керівник організації «Союз вірних козаків» отаман Олексій Селиванов за дорученням Патріарха Кирила вручив голові Православного братства Олександра Невського і всеукраїнської громадської організації «Православний вибір» Юрію Миколайовичу Єгорову Патріаршу грамоту. Ця нагорода, як сказано у привітанні, дана за «внесок в справі зміцнення традиційних духовних і культурних цінностей народів Росії та України».

Як сказано у повідомленні «Релігії в Україні», формулювання нагородження вибрана не зовсім вдало, оскільки Юрій Єгоров представляє саме те суспільне середовище, яке найчастіше заперечує існування українців як окремої нації, наполягає на "штучності" української мови і небажаності української держави. Найбільш песимістичні спостерігачі відзначають, що, можливо, це і малось на увазі при нагородженні. Разом з тим діяльність персонально Юрія Єгорова в останні роки була відзначена Синодом УПЦ (МП) як деструктивна і така, що завдає шкоди православній Церкви, хоча це не завадило йому продовжувати вуличні акції і протестні заходи проти "царства антихриста" із США і Європи, боротися з НАТО, проводити " Російські марші "в Києві, ходи біля будівлі Київської митрополії, хресний хід з вимогою скасувати УПЦ (МП), каятися разом з відлученим від Церкви В.Лукіяніком в гріху царевбивства, брати участь у панахиді і молитві "за звільнення від ярма жидівського" і т.д. Майже всі подібні заходи супроводжуються паралельно критикою глобалізму, екуменізму, модернізму, "обновленчества" в РПЦ, що зв'язується з реформаторським курсом Патріарха Кирила.

На зборах, де Ю.Єгорову була вручена нагорода, основним стояло питання «Про завдання православної громадськості Києва в умовах активізації антихристиянських глобалізаційних процесів і загроз канонічному Православ'ю з боку націоналістів-русофобів».

У доповіді Ю.Єгоров продовжив розвивати тему "зміцнення традиційних духовних і культурних цінностей народів Росії та України", намітивши для Церкви дві головні події: "святкування 400-річчя царювання Дому Романових і 1025-річчя Хрещення Русі".

В цьому напрямку киянам необхідно, за словами Ю.Єгорова, наполегливо домагатися відновлення в Києві пам'ятників видатним діячам «Русского мира». Наприклад, звернутися до керівництва Київського національного університету ім.Т. Шевченка з проханням про встановлення меморіальної дошки на будівлі університету на честь його засновника – царя Миколи I. Далі домагатися від київської влади повернення Європейській площі її дореволюційної назви – Царська. Крім того, перейменувати вулиці "анафематствованного зрадника Мазепи" і "ватажка масонської ложі С.Петлюри", всіляко перешкоджати появі вулиць на честь "розкольника-самосвятів В.Липковского", "одного з ватажків УПА – посібників гітлерівців – Р.Шухевича", протидіяти діяльності партії «Свобода», заборонити "публічні ходи содомітів в Києві" і т.д.

У згаданій доповіді, а також практично у всіх виступах інших учасників зборів виражалася стурбованість тим, що прийнятий в Україні закон про електронні паспорти "посилює електронну систему контролю над людиною, яка загрожує його особистій свободі в суспільстві, в тому числі, праву сповідувати свою Віру".

Не менше Ю.Єгорова та інших виступаючих турбувала можлива "реанімація теми створення так званої єдиної помісної Церкви в Україні, де на першому етапі будуть намагатися« об'єднати »УПЦ з розкольниками, а на другому – з уніатами, відповідно з підпорядкуванням створеної структури Папі Римському" .

Учасники зборів затвердили календар основних заходів православної громадськості Києва на 2013 р. Головне місце в них як і раніше будуть займати хресні ходи, ходи, конференції та інші публічні акції на підтримку Російського світу. У той же час організатори зборів не повідомили, наскільки ефективними виявилися такі заходи у 2012 році. Відомо тільки, що підтримка на останніх парламентських виборах російської «православної» партії України «Російський блок», від якої в числі перших йшов Ю.Єгоров, склала 0.31% голосів.