• Головна
  • Новини
  • Секретар Предстоятеля УПЦ (МП) у новій книзі дає рецепт подолання канонічної кризи...

Секретар Предстоятеля УПЦ (МП) у новій книзі дає рецепт подолання канонічної кризи

20.12.2012, 10:01
Секретар Предстоятеля УПЦ (МП) у новій книзі дає рецепт подолання канонічної кризи - фото 1
Секретар Предстоятеля УПЦ (МП) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) написав книгу "Бог, Людина, Церква". Вона складається з двох частин. Книга, судячи із обкладинки, російськомовна.

ОБЛОЖКА_КНИГИ.jpgСекретар Предстоятеля УПЦ (МП) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) написав книгу "Бог, Людина, Церква". Вона складається з двох частин. Книга, судячи із обкладинки, російськомовна.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), у частині першій опубліковано 11 бесід, присвячених питанням віровчення і богослов'я, а також актуальній проблематиці церковного життя. Ще одна частина бесід присвячена актуальним проблемам церковного життя і включає, зокрема, такі значущі для сучасної України питання, як подолання церковного розділення і культурної роз'єднаності Сходу і Заходу.

Друга частина книги складається з обраних аналітичних коментарів і статей, серед яких звертають на себе увагу актуальні роздуми архиєпископа Олександра про шляхи подолання канонічної кризи, критичний огляд концепції Києва як Нового Єрусалиму, а також фундаментальне есе владики Олександра про права людини в світлі християнської ідеї.