Предстоятель УПЦ (МП) відвідав Чернігівську єпархію

10.09.2012, 09:25
Предстоятель УПЦ (МП) відвідав Чернігівську єпархію - фото 1

Митрополит Київський і всієї України Володимир 9 вересня з архипастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі він вклонився мощам святителів Феодосія Чернігівського, Філарета Гумілевського та преподобного Лаврентія Чернігівського й очолив Літургію.

Чернігів.JPGМитрополит Київський і всієї України Володимир 9 вересня з архипастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі він вклонився мощам святителів Феодосія Чернігівського, Філарета Гумілевського та преподобного Лаврентія Чернігівського й очолив Літургію.

За інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), Митрополиту Володимиру співслужили архиєпископи Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство міста. 

По закінченню богослужіння правлячий архиєрей, владика Амвросій, подякував Митрополиту Володимиру за пастирський візит та подарував ікону преподобного Лаврентія Чернігівського з часточкою мощей. 

У храмі міститься ікона святителя і чудотворця Спиридона Тримифунтського, яку було привезено з острова Корфу (Греція) і перед якою було звершено сорок Літургій в  соборному храмі Керкірської Митрополії Еладської Православної Церкви.