• Головна
  • Теми
  • Митрополит Володимир скасовує засідання Синоду УПЦ, скликане митрополитом Агафангелом (оновлено)...

Митрополит Володимир скасовує засідання Синоду УПЦ, скликане митрополитом Агафангелом (оновлено)

20.02.2012, 09:08
Митрополит Володимир скасовує засідання Синоду УПЦ, скликане митрополитом Агафангелом (оновлено) - фото 1

Як стало відомо РІСУ з кількох джерел в УПЦ, 17 лютого Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир звернувся з листом до членів Священного Синоду УПЦ. У ньому він скасував засідання Синоду, скликане на 21 лютого митрополитом Одеським Агафангелом. Митрополит Володимир вважає, що це засідання є недоцільним.

exklusiv.gifЯк стало відомо РІСУ з кількох джерел в УПЦ, 17 лютого Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир звернувся з листом до членів Священного Синоду УПЦ. У ньому він скасував засідання Синоду, скликане на 21 лютого митрополитом Одеським Агафангелом. Митрополит Володимир вважає, що це засідання є недоцільним.

Лист Митрополита Володимира«Скликання Священного Синоду УПЦ, згідно з п. 3 розділу IV Статуту про управління УПЦ, належить виключно до компетенції Предстоятеля Української Православної Церкви (Містоблюстителя)», — зазначено у листі.

«Засідання Синоду від 23 грудня 2011 р. та 26 січня 2012 р., які проходили під час Нашої хвороби під головуванням старішого за хіротонією постійного члена Священного Синоду УПЦ проводились у відповідності з пп. 16, 17 розділу IV Статуту про управління Української Православної Церкви. Насьогодні, дякуючи Богові та молитвами Церкви, Ми поступово відновлюємо Наші сили, що вселяє в Нас віру в можливість повернутись до повноцінного виконання обов’язків Предстоятеля Української Православної Церкви.

Призначене на 21 лютого цього року засідання Священного Синоду УПЦ протирічить в даний момент Статуту про управління УПЦ та являється недоцільним, що і спонукало Нас прийняти рішення про його скасування.

Про час і місце проведення наступного засідання Синоду Ми поінформуємо додатково», — йдеться у листі, підписаному Митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем УПЦ Володимиром.