• Головна
  • Новини
  • "Операція пройшла успішно, Митрополит Володимир йде на поправку" - Архиєпископ Олександр (Драбинко) про здоров’я Предстоятеля УПЦ...

"Операція пройшла успішно, Митрополит Володимир йде на поправку" - Архиєпископ Олександр (Драбинко) про здоров’я Предстоятеля УПЦ

21.09.2011, 11:16
"Операція пройшла успішно, Митрополит Володимир йде на поправку" - Архиєпископ Олександр (Драбинко) про здоров’я Предстоятеля УПЦ - фото 1
Архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) розказав про стан здоров'я Предстоятеля УПЦ після перенесеної операції.

Митрополит ВолодимирЗвістка про госпіталізацію та оперативне втручання, яке 16 вересня переніс Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир у зв’язку з отриманою ним травмою ноги (перелом шейки стегна), викликала величезну стурбованість серед віруючих.

Відповідаючи на хвилювання вірних Української Православної Церкви з приводу самопочуття Предстоятеля, його секретар архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) у коментарі порталу «Православіє в Україні» розказав:

«Операцію було зроблено у той самий день, коли стався перелом. Пройшла вона успішно, і, за словами лікарів, загрози ані здоров’ю, ані подальшій функціональності Блаженнішого Митрополита Володимира немає. Маємо надію, що буде саме так. Зазвичай після таких операцій за 10 днів люди літнього віку вже стають на ноги й з паличкою самостійно пересуваються. У зв’язку з наявністю у Митрополита Володимира хвороби Паркінсона, реабилітаційний період може бути дещо тривалішим».

Також владика Олександр зазначив, що Митрополит Володимр «не дивлячись на те, що сьогодні — тільки третій день, як сталася травма й було зроблено операцію, підписує документи, вислуховує новини, і самостійно, за допомогою ходунків, пересувається по лікарняній палаті».

За словами архиєпископа Олександра, за Предстоятелем організований наскільки можливо ретельний і кваліфікований догляд, ведеться постійне медичне спостереження. Але головним для Архіпастиря є молитовна підтримка вірних Української Православної Церкви.