• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УАПЦ вибачився за дії своїх священнослужителів...

Предстоятель УАПЦ вибачився за дії своїх священнослужителів

19.10.2016, 10:53
Предстоятель УАПЦ вибачився за дії своїх священнослужителів - фото 1
Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) попросив вибачення у всього українського народу за своїх священнослужителів із Тернополя, які затіяли п’яну бійку у нічному клубі.

ArticleImages_55601_Makarij_ofic.gif-5.gifПредстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) попросив вибачення у всього українського народу за своїх священнослужителів із Тернополя, які затіяли п’яну бійку у нічному клубі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"Мені боляче за моїх співбратів, що вони собі це дозволяють. Я хотів би за дії священнослужителів попросити вибачення у всього віруючого українського народу", - сказав митрополит Макарій.

Поведінка архиєпископа Тернопільського і Подільського УАПЦ Мстислава та священнослужитів, які осоромилися у нічному клубі, стала предметом обговорення на Архиєрейському Соборі УАПЦ, який учора відбувся у Києві. Відео з ресторану, де архиєпископ Мстислав у веселому стані дає волю рукам і зваблює дівчат, а його підлеглі, троє церковників, зчиняють бійку, зняте в день посту, 27 вересня, у свято Воздвиження Хреста Господнього – наробило галасу в церковних колах.

У результаті усіх фігурантів скандалу Собор відсторонив від пастирських обов’язків, а архиєпископа відправив на покаяння до монастиря. В УАПЦ також створили комісію, яка протягом місяця проведе розслідування у цій справі.