В УАПЦ нові єпископи

17.08.2015, 12:46
В УАПЦ нові єпископи - фото 1
13 серпня 2015 р. у приміщенні Патріархії УАПЦ в м. Києві відбулися робочі зустрічі Патріаршої ради та Архиєрейського собору, повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

УАПЦ.jpg13 серпня 2015 р. у приміщенні Патріархії УАПЦ в м. Києві відбулися робочі зустрічі Патріаршої ради та Архиєрейського собору, повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Рішенням вищих інституцій УАПЦ було затверджено дату хіротонії архимандрита Віктора (Бедя) на єпископа Мукачівського та Карпатського, керуючого Карпатською єпархією УАПЦ.

Визначено та затверджено кандидата на керуючого Таврійською єпархією. Ієромонаха Бориса (Харка) номінувати на керуючого Таврійською єпархією УАПЦ з титулом єпископ Херсонський і Миколаївський.

 Рішенням вищих інституцій УАПЦ "прийнято благословити у кожному храмі УАПЦ  першої неділі кожного місяця крім св. Літургії відправляти молебень за здоров’я військових-учасників АТО та їхні родини, за перемогу, мир в Україні, єдність та незалежність держави, швидше закінчення війни.  Кожної останньої неділі місяця звершувати св. Літургію та панахиду за героями Небесної Сотні, за полеглих  на східних теренах України. У ці дні рекомендувати вірним притримуватися посту", йдеться повідомленні УАПЦ.