• Головна
  • Новини
  • Заборонений за фото зі зброєю єпископ УПЦ КП перейшов до УАПЦ...

Заборонений за фото зі зброєю єпископ УПЦ КП перейшов до УАПЦ

28.01.2015, 11:23
Заборонений за фото зі зброєю єпископ УПЦ КП перейшов до УАПЦ - фото 1
Виключений 24 січня зі складу УПЦ Київського Патріархату єпископ Закарпатський і Ужгородський Кирил (Михайлюк) повернувся до складу УАПЦ, в юрисдикції якої колись перебував.

Указ.jpgЯк випливає з фотодокументів, опублікованих на сайті Рomisna, виключений 24 січня зі складу УПЦ Київського Патріархату єпископ Закарпатський і Ужгородський Кирил (Михайлюк) повернувся до складу УАПЦ, в юрисдикції якої колись перебував, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Редакція інтернет-проекту "Помісна Церква" отримала документи, які підтверджують, що указом Предстоятеля УАПЦ Митрополита Мефодія (Кудрякова) від 24 грудня 2014 року владику Кирила (Михайлюка), колишнього єпископа Закарпатського і Ужгородського УПЦ КП, разом з його церковною громадою прийнято в лоно Української Автокефальної Православної Церкви.

Нагадаємо, 26 грудня 2014 р. Священний Синод УПЦ Київського Патріархату ухвалив рішення заборонити у служінні єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила у священнослужінні до повного покаяння за демонстрацію зброї в руках.

1419845875_2.pngУ засобах масової інформації опубліковані фотографії єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила, єрарха УПЦ КП, з яких видно, що під час перебування в зоні АТО він, будучи зодягнутим в одяг священнослужителя та епітрахіль, тримає в руках зброю (автомат і артилерійський снаряд).

Згідно опублікованих у ЗМІ пояснень єпископа Кирила, він нібито «став воїном Христа».