• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) просить міністра освіти захистити школи від політичної експлуатації «регіоналами»...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) просить міністра освіти захистити школи від політичної експлуатації «регіоналами»

26.09.2014, 15:23
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) просить міністра освіти захистити школи від політичної експлуатації «регіоналами» - фото 1
За його словами, досвід минулих років з усією відразливістю засвідчив згубні наслідки залучення педагогів і шкільної молоді до брудних політичних кампаній.

Ісіченко.jpgАрхиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко), очільник Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ(оновлена), звернувся до міністра освіти України Сергія Квіта з проханням захистити учнів і педагогів шкіл від політичних технологій, які напередодні парламентських виборів використовують у загальноосвітніх школах кандидати в депутати, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uapc.org.ua.

"До консисторії Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви надходять скарги мешканців Київського району м. Харкова («Журавлівка»), помешкання яких відвідують учителі школи № 110 (директор Ольга Уліцька) або учні – за дорученням учителів, – розносячи продовольчі пакети від імені кандидата в депутати Володимира Скоробагача, керівника депутатської групи «Молоді реґіони» Харківської міськради. Є повідомлення про те, що і в інших школах Харкова починають використовувати вчителів і навіть учнів у якості агітаторів за впливові у місті політичні сили, близькі до Партії Реґіонів", – пише до міністра архиєпископ Ігор.

За його словами, досвід минулих років з усією відразливістю засвідчив згубні наслідки залучення педагогів і шкільної молоді до брудних політичних кампаній. 

Архиєпископ просить міністра "використати всі можливості Міністерства освіти й науки, аби захистити українські школи від політичного визиску, що обертається дискредитацією вчительського звання, втратою довіри до педагога та прищеплення молоді цинічного ставлення до своїх громадянських прав і обов’язків".

Копію звернення архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко) надіслав також директорові Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолієві Бабичу.