• Головна
  • Новини
  • Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ кошти, зібрані на прощу до Зарваниці, передасть військовим в АТО...

Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ кошти, зібрані на прощу до Зарваниці, передасть військовим в АТО

28.07.2014, 15:02
Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ кошти, зібрані на прощу до Зарваниці, передасть військовим в АТО - фото 1
Єпархіальна проща УАПЦ до Зарваниці 19-23 серпня скасована. Натомість, буде проведена духовна проща.

isichenko.jpgУ зв’язку з продовженням російської агресії на терені, де здійснюється служіння парафій Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, що вимагає зосередження зусиль церковних громад на молитовній і доброчинній допомозі українському війську, з огляду на обставини політичної та економічної кризи, архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) видав 28 липня Указ.

Згідно з цим документом, скасовується єпархіальна проща до Зарваниці 19-23 серпня 2014 р., а кошти, призначені на цю прощу, підуть в фонд допомоги українському війську та пораненим учасникам боротьби з російською агресією. 

Архиєпископ Ігор благословляє:

1. Скасувати проведення єпархіальної прощі до Зарваниці 19-23 серпня 2014 р.

2. Провести в парафіяльних громадах протягом Успенського посту (14-27 серпня 2014 р.) духовну прощу до Зарваниці, що передбачає регулярні молитви перед виставленою в храмі Зарваницькою чудотворною іконою Божої Матері, відправу у визначений настоятелем час Акафісту до Пресвятої Богородиці, молебнів до Пресвятої Богородиці за перемогу над супротивниками, вміщення на інформаційних стендах відомостей про Зарваницьку святиню та явлення Богородиці в Зарваниці.

3. Заохочувати всіх парафіян до сповіді та причастя Святих Таїн протягом Успенського посту.

4. Рекомендувати передати кошти, призначені на прощу до Зарваниці, в фонд допомоги українському війську та пораненим учасникам боротьби з російською агресією.