• Головна
  • Новини
  • «Рішення (прийняті на Криті) не будуть мати всеправославного значення», – Предстоятель УПЦ (МП)...

«Рішення (прийняті на Криті) не будуть мати всеправославного значення», – Предстоятель УПЦ (МП)

15.06.2016, 14:54
«Рішення (прийняті на Криті) не будуть мати всеправославного значення», – Предстоятель УПЦ (МП) - фото 1
Митрополит Онуфрій дав інтерв’ю з приводу ситуації з підготовкою до Всеправославного Собору, який відбудеться 16-27 червня на о. Крит.

Митрополит Онуфрій дав інтерв’ю з приводу ситуації з підготовкою до Всеправославного Собору, який відбудеться 16-27 червня на о. Крит.

«Можливо буде саме так, що зберуться представники тільки окремих Православних Церков, але це зібрання буде вже не Великим і Святим Всеправославним Собором, а просто конференцією окремих Православних Церков і, відповідно, їх рішення не будуть мати всеправославного значення», – прокоментував в інтерв’ю Синодальному Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ Предстоятель УПЦ (МП) заяву про те, що решта Помісних прасованих Церков (за винятком Російської, Антіохійської, Грузинської, Сербської і Болгарської Православних Церков) все ж зберуться на острові Крит 16 червня для участі у Всеправославному Соборі.

На запитання, «чи вплине криза у підготовці Собору на ситуацію в українському православ’ї?», Митрополит Онуфрій відповів: «У регламенті Собору не було мови про релігійну ситуацію в Україні. Церковні розколи, які є породженням людського гріха, присутні майже у всіх Помісних Церквах. Вони лікуються тим, чим лікується гріх – покаянням. Не думаю, що труднощі по підготовці Собору повинні викликати у Помісних Церков бажання помсти. Якщо ми підемо таким шляхом, то вже сьогодні можна ставити хрест на майбутньому Всеправославному Соборі. Думаю, що це розуміють усі, тому вторгнення однієї Церкви на канонічну територію іншої не повинно бути».

Онуфрій.jpg