• Головна
  • Новини
  • Єрархи УПЦ в США після розмови з Варфоломієм I заявили, що в Москві перекрутили дискусію по Україні на Синаксисі...

Єрархи УПЦ в США після розмови з Варфоломієм I заявили, що в Москві перекрутили дискусію по Україні на Синаксисі

23.02.2016, 10:18
Єрархи УПЦ в США після розмови з Варфоломієм I заявили, що в Москві перекрутили дискусію по Україні на Синаксисі - фото 1
Єрархи УПЦ в США Митрополит Антоній (Щерба) та єпископ Даниїл (Зеленський) 18 лютого зустрілися з Патріархом Варфоломієм, який розповів їм про що насправді йшлося на Синаксисі.

УПЦ_в_США.jpgВ УПЦ в США заявляють, що в Московському Патріархаті у деяких пунктах неправдиво подали інформацію про події на недавньому Синаксисі.

Єрархи УПЦ в США Митрополит Антоній (Щерба) та єпископ Даниїл (Зеленський) 18 лютого зустрілися з Патріархом Варфоломієм, який розповів їм про що насправді йшлося на Синаксисі.

«Ми отримали з вуст Патріарха Варфоломія «зовсім іншу інтерпретацію Женевських дискусій», –наголосили єрархи УПЦ в США та пообіцяли підготувати власну відповідь на «помилкові твердження» з боку РПЦ.

Подаємо текст повідомлення консисторії УПЦ в США (переклад РІСУ):

"Після Предсоборної наради Предстоятелів Православних Церков, яка  відбулася в Женеві кілька тижнів тому, в Інтернеті з'явилося безліч публікацій про дискусії та рішення, прийняті на цих зборах. Джерелом цієї інформації стала прес-служба Московського Патріархату. Більшість інформації містило надзвичайно різку критику на адресу єрархів українських Православних Церков США і Канади. Велика частина цієї критики була абсолютно неправдивою, зокрема, цитування відповіді Вселенського Патріарха Варфоломія у відповідь на критику, що прозвучала в ході Женевської зустрічі.

Прочитавши цю інформацію, Митрополит Антоній разом з єпископом Даниїлом негайно попросилися на аудієнцію у Патріарха Варфоломія, щоб з’ясувати правду про те що ж насправді відбулося в Женеві. Ця зустріч відбулася ввечері, в четвер, 18 лютого. Ми не були здивовані, почувши зовсім іншу інтерпретацію Женевських дискусій, разом з незмінним зобов'язанням Його Всесвятості по відношенню до своїх духовних чад в Україні і турботою про них, оскільки Константинопольський Патріархат залишається для України Церквою-Матір’ю . Незабаром ми підготуємо власну відповідь на помилкові твердження з боку РПЦ».

Як далі йдеться у повідомленні Консисторії УПЦ в США, Його Всесвятість запросив Митрополита Антонія та єпископа Данила залишитися в Константинополі до суботи 21 лютого, щоб звершити Божественну Літургію для української громади міста та регіону в церкві святителя Миколая, яка була передана українській громаді для здійснення богослужінь.