• Головна
  • Новини
  • Представники Помісних Православних Церков висловили занепокоєння у зв’язку «з переслідуваннями канонічної Православної Церкви в Україні»...

Представники Помісних Православних Церков висловили занепокоєння у зв’язку «з переслідуваннями канонічної Православної Церкви в Україні»

23.09.2015, 09:40
Представники Помісних Православних Церков висловили занепокоєння у зв’язку «з переслідуваннями канонічної Православної Церкви в Україні» - фото 1
Участь у зустрічі взяли представники УПЦ (МП) на чолі з головою Синодального відділу у справах молоді єпископом Обухівським Іоною.

Учасники VIII зустрічі Міжправославної мережі з вивчення релігій і деструктивних сект 20 вересня прийняли спеціальну заяву, в якій висловили занепокоєння «переслідуваннями, яким піддається канонічна Українська Православна Церква».  Участь у  зустрічі взяли представники УПЦ (МП) на чолі з головою Синодального відділу у справах молоді єпископом Обухівським Іоною.

Помісні_православні_церкви.jpg

Текст заяви поширив офіційний сайт УПЦ (МП).

«Ми, представники Помісних Православних Церков, молимося за якнайшвидше припинення братовбивчої війни, що забрала вже тисячі життів.

Разом з тим ми стурбовані переслідуваннями, яким піддається канонічна Українська Православна Церква.

Вважаємо неприйнятним і неприпустимим поширення в ЗМІ України провокаційних сюжетів щодо Української Православної Церкви, спрямованих на дискримінацію за релігійною ознакою, наслідком чого найчастіше стають випадки насильства над кліриками і мирянами УПЦ, а також акти вандалізму стосовно святинь. Таким чином ще більше посилюється напруга в українському суспільстві.

Учасники конференції рішуче засуджують захоплення православних храмів, які здійснюють прихильники розкольницькою угруповання «Київський патріархат».

Висловлюємо підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і всім вірним чадам Української Православної Церкви. Закликаємо народ України, особливо сторони, залучені в конфлікт, до якнайшвидшого примирення і відновленню заповіданого нам миру Христового», – йдеться  у заяві.