• Головна
  • Новини
  • Синод РПЦЗ, що відбувся в Одесі, закликав пастирів і паству бути поза політикою...

Синод РПЦЗ, що відбувся в Одесі, закликав пастирів і паству бути поза політикою

08.05.2015, 09:29
Синод РПЦЗ, що відбувся в Одесі, закликав пастирів і паству бути поза політикою - фото 1
РПЦЗ під керівництвом митрополита Агафангела (Пашковського) є найбільшою і відомою частиною РПЦЗ, яка відмовилася приєднатися до Московського Патріархату в 2007 році.

РПЦЗ.pngЧергове засідання Архиєрейського Синоду Руської Православної Церкви Закордоном під головуванням першоєрарха цієї Церкви митрополита Агафангела (Пашковського) відкрилося 28 квітня в новому Синодальному домі при храмовому комплексі на Михайлівській площі Одеси, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рortal-credo.ru.

РПЦЗ під керівництвом митрополита Агафангела (Пашковського) є найбільшою  і відомою частиною РПЦЗ, яка відмовилася приєднатися до Московського Патріархату в 2007 році.

 У засіданні взяли участь архиєпископи Андронік і Георгій і єпископи Афанасій, Кирило, Никон і Роман, Григорій (по скайпу), представники Істинно-Православної Церкви Греції.

Архиєреї РПЦЗ заслухали доповідь митрополита Агафангела про життя Церкви в міжсоборний період. Вони поділилися інформацією про події в своїх єпархіях. Після детального обговорення актуальних питань архиєреї  констатували  повну однодумність, відзначає першоєрарх РПЦЗ у своєму блозі.

Послання Архиєрейського Синоду РПЦЗ від 30 квітня 2015 року, зокрема, зазначає: "У непрості часи проходив наш Архиєрейський Синод. Через кілька років відносного «спокою» після розколу 2007 року, зовнішні сили знову активно і наполегливо відновили свої спроби внести смуту до лав нашої Церкви. Причому способи для цього вибираються досить різноманітні, що говорить про системний підхід до знову актуального питання знищення Руської Зарубіжної Церкви. Деякі, наполягаючи на якихось політичних поглядах демонстративно «вийшли від нас, але не були наші: бо якби вони були наші , то залишилися б з нами »(1Ів 2.19). Займаючи і відстоюючи ту чи іншу політичну позицію, люди малоцерковні, часто забувають як церковні правила, так і саме Євангеліє. У зв'язку з цим, ще раз нагадуємо, що Руська Зарубіжна Церква завжди була вельми терпима до різних політичних вподобань, і ніколи в її лавах не було відкритих розколів через відмінності в політичних поглядах. До такої терпимості ми закликаємо пастирів і паству і сьогодні, оскільки, якщо ми дозволимо політиці прижитися у нас, то ми успадкуємо і всі хвороби , властиві політичному життю: війни, ненависть, інтриги, обман та інше ".