• Головна
  • Новини
  • Михайлівський Золотоверхий собор буде головним храмом ПЦУ...

Михайлівський Золотоверхий собор буде головним храмом ПЦУ

16.12.2018, 13:25
Михайлівський Золотоверхий собор буде головним храмом ПЦУ - фото 1
Михайлівський Золотоверхий собор відтепер буде головним храмом нової Православної Церкви України. Про це сьогодні, 16 грудня, заявив Предстоятель ПЦУ Епіфаній (Думенко).

Михайлівський Золотоверхий собор відтепер буде головним храмом нової Православної Церкви України. Про це сьогодні, 16 грудня, заявив Предстоятель ПЦУ Епіфаній (Думенко) під час своєї першої Літургії у статусі Митрополита Київського і всієї України.

«Ми хотіли б, щоби головним нашим храмом стала Софія Київська – храм київських митрополитів. Але ми розуміємо наскільки ця пам’ятка є дорогою для нашого українського народу. Церква самостійно не зможе достойно опікуватися цією величною пам’яткою», - сказав першоєрарх.

За його словами, вони відправлятимуть Богослужіння у храмі Софії Київської, проте лише у дні великих християнських, історичних свят.

«Діючим кафедральним собором буде Михайлівський Золотоверхий собор. У Володимирівському соборі надалі звершуватиме Богослужіння Святіший Патріарх Філарет, який віднині є почеснодіючим нашим духовним наставником», - повідомив Митрополит Епіфаній.