• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирило: РПЦ ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви...

Патріарх Кирило: РПЦ ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви

21.11.2016, 13:54
Патріарх Кирило: РПЦ ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви - фото 1

Російська Православна Церква (РПЦ) ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви від Московського Патріархату, заявив в понеділок Патріарх Московський і всієї Русі Кирило на урочистому акті в храмі Христа Спасителя з нагоди свого 70-річчя, у якому взяли участь Предстоятелі та представники усіх 15 ти Помісних Церков.

1b7437.gif-4.gifРосійська Православна Церква (РПЦ) ніколи не погодиться на незалежність Української Церкви від Московського Патріархату, заявив в понеділок Патріарх Московський і всієї Русі Кирило на урочистому акті в храмі Христа Спасителя з нагоди свого 70-річчя, у якому взяли участь Предстоятелі та представники усіх 15-ти Помісних Церков. Про це повідомляє РИА Новости.

"Я дякую владиці Онуфрію (Предстоятель УПЦ (МП) - ред.). За його мужність і твердість у відстоюванні святого православ'я і за збереження канонічної єдності Церкви. Наша Церква ніколи не залишить в біді своїх побратимів на Україні і не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої Церкви, бо Київ - це духовна колиска святої Русі, як Мцхета для Грузії або Косово для Сербії ", - сказав Патріарх Кирил, звертаючись до Митрополита Онуфрія.

Зал зустрів ці слова оплесками.

Говорячи про церковні поділи в Україні, Предстоятель РПЦ зазначив, що "гріх розколу зцілюється не насильством і лукавством, але покаянням і любов'ю у Христі".

"Від хворобливої виразки українського розколу страждає все тіло церковне, і біль від неї відчувається не тільки на Україні, але і в діаспорі, і на канонічних територіях інших Помісних Церков. Небезпека поділу в Церкві зрозуміла кожному з нас", — сказав Патріарх.

Саме тому, додав він, "анафема Російської Церкви колишньому ченцю Філарету Денисенку була підтримана всіма Помісними Православними Церквами".

"Хотів би висловити сердечну подяку тим Предстоятелям і представникам Помісних Церков, які відкрито виступають на підтримку канонічного православ'я на Україні", - завершив першоєрарх РПЦ.