• Головна
  • Новини
  • Кирил молиться за «пом'якшення жорстоких сердець і примирення ворогуючих в Україні»...

Кирил молиться за «пом'якшення жорстоких сердець і примирення ворогуючих в Україні»

25.08.2016, 12:12
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил надіслав Президенту України Порошенку послання з нагоди Дня незалежності.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил надіслав Президенту України Порошенку послання з нагоди Дня незалежності.

«Вітаю Вас і всіх жителів дорогої моєму серцю України з 25-річчям від дня проголошення незалежності», — йдеться в тексті послання.

«У 1991 році Україна обрала шлях самостійного розвитку, вступивши на який, вона увійшла в іншу реальність і зіткнулася з безліччю нових, часто грізних викликів. Одним з них, на мій превеликий жаль, продовжує залишатися конфлікт на сході країни», — зазначив Предстоятель РПЦ.

Звертаючись до глави держави, Святіший Патріарх Кирил висловив упевненість в тому, що «миротворчі зусилля канонічної Української Православної Церкви і надалі сприятимуть будуванню громадянського миру та злагоди в суспільстві, затвердженню традиційних моральних цінностей серед людей». Вінтакож висловив надію на розвиток конструктивної церковно-державної взаємодії в країні.

Патріарх Кирил, зазначивши, що молиться про благополуччя всіх громадян України, пом'якшення жорстоких сердець і примирення ворогуючих, побажав жителям України душевної і тілесної кріпості і допомоги від Господа в добрих починаннях.