• Головна
  • Новини
  • В празник Усікновення глави Івана Хрестителя РПЦ відзначає також День тверезості...

В празник Усікновення глави Івана Хрестителя РПЦ відзначає також День тверезості

11.09.2014, 13:01
В празник Усікновення глави Івана Хрестителя РПЦ відзначає також День тверезості - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил виступив із зверненням з нагоди відновлення святкування Дня тверезості 11 вересня, який Синод Російської Православної Церкви 25 липня цього року визначив щорічно відзначати.

Кирил.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирил виступив із зверненням з нагоди відновлення святкування Дня тверезості 11 вересня, який Синод Російської Православної Церкви 25 липня цього року визначив щорічно відзначати.

«Сьогодні значна кількість наших сучасників намагається втекти від реальності за допомогою алкоголю, наркотиків, інших засобів, які затьмарюють свідомість. Частина таких людей вже страждає руйнівними залежностями, вилікуватися від яких, позбутися душевної тривоги і спустошеності вони можуть у Святій Церкві ... Ще в XIX столітті на наших парафіях організовувалися товариства тверезості, де їх члени брали на себе відповідну обітницю, а в 1913 році, згідно з Ухвалою Синоду, було проведено перше церковне свято тверезості.

В даний час в багатьох єпархіях існують братства, що борються з алкогольною та наркотичною залежністю. Закликаю архипастирів і пастирів всемірно сприяти розвитку подібних добрих починань, являючи людям власний приклад життя в утриманні від алкоголю», - йдеться в посланні Московського Патріарха. Про це повідомляє Седмиця.