• Головна
  • Новини
  • Борис Нємцов: "Кримська авантюра Путіна може призвести до відходу УПЦ (Московського Патріархату ) з-під впливу Москви"...

Борис Нємцов: "Кримська авантюра Путіна може призвести до відходу УПЦ (Московського Патріархату ) з-під впливу Москви"

01.04.2014, 11:21
Борис Нємцов: "Кримська авантюра Путіна може призвести до відходу УПЦ (Московського Патріархату ) з-під впливу Москви" - фото 1
Відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов , який нині є депутатом Ярославської думи , вважає , що "кримська авантюра Путіна чревата відходом УПЦ Московського Патріархату з-під впливу Москви".

Немцов.jpegВідомий російський опозиційний політик Борис Нємцов, який нині є депутатом Ярославської думи, вважає, що "кримська авантюра Путіна може призвести до відходу УПЦ (Московського Патріархату) з-під впливу Москви", повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Портал-кредо.

"Відсутність Патріарха Кирила на кремлівських заходах з приводу Криму, так само як і гробове мовчання керівництва патріархії на цю тему, свідчать про глибокі проблеми РПЦ в  Україні", – сказав він.

Відзначаючи, що вперше в історії Патріарха РПЦ не було на оголошенні послання президента РФ Федеральним зборам 18 березня, Б.Нємцов вважає: "Кирил  чудово розуміє, що кримська авантюра Путіна може призвестим до відходу УПЦ( Московського Патріархату) з-під впливу Москви. Але виступити публічно проти Кремля не може".

Один з лідерів російської опозиції переконаний:"Відхід 13 тисяч українських парафій від Москви тепер неминучий. За безумство влади доведеться платити не тільки всім громадянам Росії, а й Російській Православній Церкві".