• Головна
  • Новини
  • Ігуменя УПЦ (МП) – третя за впливовістю жінка у Московському Патріархаті...

Ігуменя УПЦ (МП) – третя за впливовістю жінка у Московському Патріархаті

29.08.2013, 11:48
Ігуменя УПЦ (МП) – третя за впливовістю жінка у Московському Патріархаті - фото 1
Московський православний сайт «Тетянин день» склав рейтинг найвпливовіших жінок Російської Православної Церкви. На третьому місці в рейтингу опинилася одеська ігуменя Серафима (Шевчик), повідомляє "Релігія в Україні".

1377178659_0.jpgМосковський православній сайт «Тетянин день» склав рейтинг найвпливовіших жінок Російської Православної Церкви. На третьому місці в рейтингу опинилася одеська ігуменя Серафима (Шевчик) , повідомляє "Релігія в Україні ".

За формальним статусом у рамках діяльності Міжсоборної присутності РПЦ найбільшу вагу має ігуменя Іуліанія ( Каледа ) , настоятелька московського Зачатівського монастиря: вона єдина черниця - член Президії Міжсоборної присутності. Крім того, вона виконує обов'язки секретаря Комісії з питань організації життя монастирів і чернецтва, а також входить до складу Колегії при Синодальному відділі з монастирів і чернецтва .

Особливе місце, з урахуванням покладених на неї службових функцій, займає Маргарита Нелюбова - секретар Комісії Міжсоборної присутності з питань організації церковної соціальної діяльності та благодійності і член відразу чотирьох Комісій: з питань духовної освіти та релігійної просвіти, з питань організації церковної місії, з питань взаємодії Церкви, держави і суспільства, з питань ставлення до інослав'я та інших релігій.

Членом чотирьох комісій Міжсоборної Присутності також є ігуменя Серафима ( Шевчик), настоятелька Одеського Свято-Архангело-Михайлівського монастиря. Ігуменя Серафима - єдина в Московському Патріархаті жінка, яка очолює синодальний відділ УПЦ (МП) - «Церква і культура». Крім того , ігуменя Серафима - депутат Одеської міської ради.

Ігуменя Серафима входить також до складу Комісій Міжсоборної Присутності з питань Богослужіння і церковного мистецтва, з питань організації життя монастирів і чернецтва, з питань взаємодії Церкви, держави і суспільства, з питань інформаційної діяльності Церкви і відносин зі ЗМІ.

У 2007 р. ігуменя Серафима удостоєна премії «Жінка третього тисячоліття». Роком раніше - «Кращий християнський журналіст 2006 року». Автор 15 книг ( в основному з історії православ'я і духовної культури України ). Своєю головною працею вважає дослідження історії Києво-Печерської лаври. При цьому, як сама зізнається, не має вищої освіти.

Ігуменя Серафима - один із засновників всеукраїнської громадської організації «Шлях православних імені Святого рівноапостольного князя Володимира». Заснувала музей «Християнська Одеса».