• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил помолився за збереження єдності Росії, України та Білорусі...

Патріарх Кирил помолився за збереження єдності Росії, України та Білорусі

02.07.2012, 16:49
Патріарх Кирил помолився за збереження єдності Росії, України та Білорусі - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило на кордоні Росії, Україні і Білорусі в суботу помолився про мирний розвиток відносин трьох народів і заявив, що без усвідомлення своєї релігійної і культурної спільності ці країни не зможуть бути успішними.

Kyryl-top.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирило на кордоні Росії, Україні і Білорусі в суботу помолився про мирний розвиток відносин трьох народів і заявив, що без усвідомлення своєї релігійної і культурної спільності ці країни не зможуть бути успішними.

Про це предстоятель РПЦ сказав після молебню на відкритті фестивалю слов’янських народів Слов’янська єдність-2012 біля монумента Дружби недалеко від села Нові Юрковичі Климовського району Брянської області Росії.

"Сьогодні три незалежні держави, що суверенно визначають шляхи свого розвитку, належать один одному через спільність братніх народів. Ця спільність сформована всій тисячолітньою історією, вона підтримана і натхненна єдиною православною вірою, однією культурою, спільними духовними і моральними цінностями. Дай Боже, щоб подальший суверенний розвиток братніх держав супроводжувався збереженням тієї спільності, без якої ми не будемо мати успіху в майбутньому, тому що від спільного кореня і походить наша сила", – сказав Патріарх Кирил.

На патріаршому молебні біля монумента Дружби лунали особливі прохання про слов’янські народи, зокрема, про позбавлення від "ненависті, ворожнечі, образи та іншого беззаконня".

Фестиваль Слов’янська єдність, який за традицією відбувається недалеко від села Нові Юрковичі Климовського району Брянської області, на місці перетину кордонів України, Білорусії та Росії, де в серпні 1969 року, в рік 30-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні було споруджено Монумент Дружби.

Монумент також відомий під символічною назвою Три сестри. За традицією, раз на три роки, приймаючою стороною, відповідальною за проведення фестивалю, стає одна з областей – Брянська (Росія), Гомельська (Білорусь), Чернігівська (Україна). Цього року фестиваль приймає Білорусія, а підготовку до нього здійснює Гомельська область.

Фестиваль цього року вібувається 44-й раз.

Нагадаємо, 7 травня в Москві Патріарх Московський і всієї Русі Кирило молився про мудре правління Володимира Путіна. Про це інформує Кореспондент.