• Головна
  • Проекти
  • Журналісти-католики проведуть круглий стіл в рамках цьогорічної конференції «Медіа Мобілізація»...

Журналісти-католики проведуть круглий стіл в рамках цьогорічної конференції «Медіа Мобілізація»

26.10.2011, 16:18
Журналісти-католики проведуть круглий стіл в рамках цьогорічної конференції «Медіа Мобілізація» - фото 1

16 грудня в Києві з темою «Євангеліє в цифрову епоху» відбудеться ІІ конференція інтернет-євангелистів Media Mobilization. Як і минулого року, вона збере християнських блогерів, журналістів, керівників церковних медіа-служінь, лідерів думок і всіх, хто цікавиться проповіддю християнства через сучасні засоби комунікації.

exklusiv.gifМедіа-Мобілізація16 грудня в Києві з темою «Євангеліє в цифрову епоху» відбудеться ІІ конференція інтернет-євангелистів Media Mobilization. Як і минулого року, вона збере християнських блогерів, журналістів, керівників церковних медіа-служінь, лідерів думок і всіх, хто цікавиться проповіддю християнства через сучасні засоби комунікації.

На Media Mobilization 2011 обговорюватимуться образ сучасного споживача, специфіка сприйняття інформації, формат донесення євангельських істин та нове явище digital evangelism.

«Сучасна християнська церква недостатньо чітко уявляє, якими є потреби і попит різних груп населення. Від цього страждає якість донесення їх послання до невіруючої аудиторії», — відзначає один з доповідачів конференції, генеральний директор маркетингового агентства Quattro Media (лідера ринку Казахстану) Віктор Єлісєєв.

Особливий акцент зроблений на цифрових можливостях для віруючих. Вперше для християнських медіа-конференцій в СНД прозвучить тема про data-журналістику (візуалізація даних), формування спільноти амбасадорів (послів) в мережі навколо бренду, методи і технології моніторингу, вплив соціальних медіа на контент-політику традиційних ЗМІ та інші. «Наше завдання не мотивувати людей йти в медіа-сферу, а дати чітке бачення про тенденції і конкретний інструментарій», — розповів один з організаторів, блогер Микола Малуха.

В рамках Медіа Мобілізації також відбудеться круглий стіл Спільноти журналістів-католиків України, до якої входять представники Української Греко-Католицької Церкви і Римо-Католицької Церкви в Україні. Провідною темою зустрічі учасники спільноти обрали питання внутрішньої комунікації між журналістами-католиками, а також вироблення дорожньої карти механізмів співпраці та обміну досвідом й інформацією в галузі соціальної комунікації між журналістами УГКЦ і РКЦ.

«Спільноту журналістів-католиків» було неформально започатковано 4 роки тому за ініціативи РІСУ та «Clara studio» (Вінниця). А рік тому за підтримки Комісії у справах мирян УГКЦ та інформаційного відділу УКУ, а також завдяки журналістам з католицьких ЗМІ, таких як "CREDO", "Католицький оглядач", "Наш Собор", радіо "Світанок" та інших її формально засновано. На сьогодні спільнота об`єднує більш ніж 60 журналістів як з церковних видань, вірних РКЦ і УГКЦ, так і журналістів-католиків, які працюють в світських виданнях.

«Вже кілька років в середовищі кількох католицьких видань та медійних проектів зародилась ідея створення спільноти журналістів-католиків. Ми мали кілька спільних реколекцій у Камянці-Подільському і Вінниці, а минулого року у Львові. Під час останньої зустрічі виникла ідея вивести нашу спільноту на наступний рівень так, щоб це не були просто принагідні зустрічі, а наше спілкування давало реальні результати. За підтримки Комісії у справах мирян УГКЦ ми започаткували свого роду неформальну організацію. Створили електронний майданчик у форматі групи Facebook (який є закритим), де ми обмінюємось інформацією, обговорюємо різні питання. На сьогодні в цій спільноті є 63 людини. Для того, щоб поглибити нашу співпрацю, зробити її більш конструктивною, ми вирішили провести «офлайн» зустріч, обговорити ті проблеми з якими ми стикаємось і які ми можемо вирішувати співпрацюючи одні з одними. Вирішили, що Медіа Мобілізація прекрасно підходить для такого формату зустрічі», — зазначив один із її ініціаторів Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Патріярхат» і редактор РІСУ.

Media Mobilization ставить перед собою завдання — сприяти інституційному розвитку християнської медіа-спільноти. В її рамках відбудеться перший в країнах СНД конкурс серед християн-блогерів.

Організаторами конференції є Асоціація інтернет-євангелістів Україна, Євангельська церква «Скіменс», Співдружність студентів-християн і Релігійно-інформаційна служба України.

«В Україні досі проводилося кілька християнських медіа-форумів різного рівня. Минулорічний форум "Медіа Мобілізація" став фактично найпотужнішим таким заходом, де зібралися дійсно профі і початківці у царині релігійної журналістики та церковних PR з різних конфесій. РІСУ має значний досвід проведення експертних круглих столів і тренінгів з цієї тематики. Участь у співорганізації ММ є важливою з кількох причин. По-перше, нам як агенції буде цікаво поділитися своїм досвідом, представити свої погляди на актуальні теми релігійного життя. По-друге, це знайомство з досвідом колег і пошук нових авторів та журналістів для розширення нашої праці. Для мене особисто, як журналіста-католика, буде цікавою також зустріч Спільноти журналістів-католиків, яка збереться в рамках ММ-2011 на свої окрему нараду. Хочу зазначити, що це є добра нагода обговорити ті речі, які турбують багатьох, зокрема, як діяти в тій чи іншій ситуації, коли потрібно допомогти своїй чи братній Церкві висвітлити важливу подію в її житті тощо», — наголосив директор РІСУ Тарас Антошевський.

З питань участі звертайтесь за ел. адресою [email protected], а також слідкуйте за анонсами на офіційній сторінці в Facebook.

Контактна особа конференції Медіа Мобілізація: Микола Малуха [email protected], +38-066-922-53-89

Спільноти журналістів-католиків – Анатолій Бабинський [email protected]