"Online-священики" стають популярними в Україні

10.08.2010, 12:24
"Online-священики" стають популярними в Україні - фото 1
В Україні – нова тенденція: священики все більше освоюють соціальні мережі.

Internet2.jpgВ Україні – нова тенденція: священики все більше освоюють соціальні мережі. «В «Контакте» я 435 днів. Завів сторінку для пошуку друзів, але в результаті використовую її і для місіонерсько] роботи», – розповів газеті «Сегодня» священик з Голої Пристані (Херсонська область) Геннадій Шкіль.
 
За його словами, люди часто пишуть, запитують, «трапляються суперечки з сектантами, язичниками, католиками». «Але намагаюся, якщо бачу оскал неприйняття, піти. З людиною розумною і тим, хто шукає, намагаюся продовжити спілкування, і в результаті одного молодого чоловіка, музиканта, витяг з секти», – каже священик.

В «Контакті» – десятки українських кліриків, включно з настоятелем Йонинського монастиря в Києві архимандритом Іоном (Черепановим) і секретарем Митрополита Київського Володимира єпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром (Драбинком).

За словами єпископа Олександра, місіонерське поле Інтернету ще не освоєне і вимагає більш активної участі священиків, які, як стверджує він, вже користуються в on-line в Україні попитом.

«Мені кілька разів в Мережі доводилося запобігати спробам суїциду. Відповідаю на всі питання. Бувають дуже цікаві. Наприклад, я два місяці намагаюся знайти відповідь на питання: якщо людина з чотирма дружинами, від кожної з яких у нього є діти, вирішив прийняти православ'я, як бути з дружинами?», – говорить владика Олександр.

Священик Микита Панасюк з Донецька каже, що пишуть з України, Росії, Ізраїлю, Америки, запитують про питання віри. Буває, доводиться виступати в ролі психолога, коли питання стосуються сімейних стосунків.