• Головна
  • Новини
  • У центрі Львова уже з’явився головний арт-об’єкт Великодня...

У центрі Львова уже з’явився головний арт-об’єкт Великодня

18.04.2016, 09:41
У центрі Львова уже з’явився головний арт-об’єкт Великодня - фото 1
Уже традиційно перед Великоднем у Львові відбувається Фестиваль писанок – своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, юні майстри, аматори та громадські діячі під час створення унікальних та неповторних писанок втілюють усі свої мрії та ідеї.

Уже традиційно перед Великоднем у Львові відбувається Фестиваль писанок – своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, юні майстри, аматори та громадські діячі під час створення унікальних та неповторних писанок втілюють усі свої мрії та ідеї. Цьогоріч львів’яни можуть побачити близько півсотні півметрових авторських великодніх яєць.

Великдень_Львів.jpg

Як розповіла у коментарі IA ZIK один із організаторів фестивалю Ольга Мисан-Мілясевич, на пл. Музейній у Галереї мистецьких писанок уже презентовано півметрові писанки, хоча офіційне відкриття відбудеться лише у понеділок. Експозиція триватиме до 8 травня.

Кожного року у рамках Фестивалю писанок реалізують певний арт-проект. У 2015 році – це була ткана писанка з використанням дерев’яних елементів. Цьогоріч встановлять писанку-вказівник, яка показуватиме напрямки та відстані до більшості музеїв Львова. Символічно, що такий вказівник встановлять саме на площі Музейній.

Поряд із експозицією діє і великодня арт-майстерня, де усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти участь у майстер-класах із створення свічок-писанок, весняних пташок та інших великодніх символів.

Вчора відбувся перший майстер-клас із розпису традиційної писанки з майстринею Оксаною Наконечною. Сьогодні ж усіх запрошують на майстер-клас з розпису писанки методом травлення, коли яйця малюють без використання фарби. Також проводитимуться уроки з проведення писанок-свічок. А 22 та 28 квітня відбудуться майстер-класи з розпису писанок з майстринями Ольгою Жулій та Дзвінкою Загайською.

У рамках Фестивалю писанок відбувається також і благодійна акція «Добра справа». Цього року збір коштів буде відбуватися з метою допомогти дитячому відділенню ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Тож гроші за участь у майстер-класах у великодній арт-майстерні, від продажу свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьких писанок з Галереї писанок в період з 15 квітня до 8 травня буде скеровано на «Добру справу».