• Головна
  • Новини
  • Російські поліціянти в Сімферополі відвідали Йорданське водосвяття УПЦ КП...

Російські поліціянти в Сімферополі відвідали Йорданське водосвяття УПЦ КП

22.01.2016, 11:02
Гостями свята Водохреща в Сімферополі, яке відбулося під стінами кафедрального собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, стали співробітники російської поліції. Поліціянти, очевидно, не переймалися конфесійною належністю архиєрея.

Гостями свята Водохреща в Сімферополі, яке відбулося під стінами кафедрального собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, стали співробітники російської поліції. Про це повідомляє газета "Кримська Світлиця" (№4 за 22.01.2016 р.). Втім, ці гості прийшли з миром.

"Цьогоріч свято Водохреща в Криму було з морозцем, але людей біля храму святих Володимира і Ольги назбиралося чимало. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відслужив святкову літургію, почав освячувати воду. Коли владика обходив і окроплював вірян свяченою водою, до гурту підбігли кілька поліцейських — зрозуміло, російських, бо інших у Криму тепер нема. Зняли шапки, дочекалися, коли священик спрямує кропило і в їхній бік, освятились, перехрестились і побігли далі. На службу..." — написав очевидець, зазначивши, що поліціянти не переймалися конфесійною належністю архиєрея.

"Чогось хочеться вірити, що життя у нас в Криму не зупинилося, а всього лише пригальмувало. Може, з Божою поміччю, ще й виберемося на шлях?" — запитує кореспондент української газети Криму.