• Головна
  • Новини
  • Люди, а не влада, мають вирішувати коли святкувати Різдво, – Порошенко...

Люди, а не влада, мають вирішувати коли святкувати Різдво, – Порошенко

14.01.2016, 17:10
Люди, а не влада, мають вирішувати коли святкувати Різдво,  – Порошенко - фото 1
14 січня Президент України Петро Порошенко провів першу прес-конференцію у 2016 році, в якій проаналізував рік, що минув, та окреслив завдання на рік новий.

конференція.jpegexklusiv.gif14 січня Президент України Петро Порошенко провів першу прес-конференцію у 2016 році, в якій проаналізував рік, що минув, та окреслив завдання на рік новий.

2016-й рік президент назвав роком 25-річчя відновлення нашої Незалежності.  Як наголосив Петро Порошенко, у січні п'ятнадцятого року на порядку денному стояло питання вижити. В січні ж шістнадцятого стоїть питання – як країні стати успішною. 

Одне з питань журналістів після виступу президента стосувалося дати святкування Різдва: українці святкуватимуть його 7 січня, чи 25 грудня.

Президент відповів: "Українці є мудрими людьми. Тому вони святкують Різдво і 25 грудня, і 7 січня. І вже точно не справа світської влади згори нав’язувати дати святкування. Будь-які вказівки з боку влади у цьому можуть призвести до розколу. Це люди повинні вирішувати самі". 

Президент сам заторкнув тему єдиної Помісної Православної Церкви в Україні: "У той же час я впевнений, що питання створення єдиної Помісної Церкви є надзвичайно актуальним. І тут я буду вітати будь-які кроки вірян, які вони робитимуть для того, аби Україна особливо у цих важких умовах мала єдину Церкву".