• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) проти перенесення святкування Різдва на 25 грудня - ця ідея не від Бога...

В УПЦ (МП) проти перенесення святкування Різдва на 25 грудня - ця ідея не від Бога

04.01.2016, 11:51
В УПЦ (МП) проти перенесення святкування Різдва на 25 грудня - ця ідея не від Бога - фото 1
Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) на прес-конференції із запорізькими журналістами висловив свою думку щодо перенесення святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня.

new_image4_121-199x300.jpgАрхиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) на прес-конференції із запорізькими журналістами висловив свою думку щодо перенесення святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

За його словами, святкування Різдва 7 січня для православних віруючих - це давня традиція, і немає сенсу переносити свято нібито для євроінтеграції. Це спроба розколоти українське суспільство.

«Є традиція, за якою ми живемо. Якщо перенесемо свято - ми втратимо свою традицію і нову не знайдемо. Люди намагаються розколоти суспільство. Ця ідея не від Бога. Наша Церква живе за своїм календарем, і ми будемо святкувати за своїм календарем і в майбутньому. Знову суспільство ділиться на своїх і чужих, на чорних і білих», — зазначив владика Лука.

Довідка: Більшість Православних Церков світу живуть за Новоюліанським календарем, який розробив сербський вчений Мілутін Міланкович у першій половині ХХ ст. По суті він ближчий до Григоріанського календаря, за яким Різдво відзначають 25 грудня. За цим календарем живе: Константинопольська, Олекасандрійська, Антіохійська, Румунська, Болгарська, Кіпрська, Елладська, Албанська, Польська Церкви та Церква Чехії і Словаччини.

Юліанського календаря дотримуються Єрусалимська, Російська, Українська, Грузинська, Сербська Церкви та монастирі на Афоні.