У Києві встановлять гігантську писанку

18.03.2015, 15:52
У Києві встановлять гігантську писанку - фото 1
Вже кілька років поспіль у заповіднику "Софія Київська", що в самому серці столиці, проходить Великодній фестиваль писанок.

229839_1.gif-7.gifВже кілька років поспіль у заповіднику "Софія Київська", що в самому серці столиці, проходить Великодній фестиваль писанок.

Цього разу дійство виїхало за межі заповідника і розмістилося на сусідній однойменній площі. Українців вже зазивають розписувати та надсилати прикраси. А гостей фестивалю готують здивувати величезним яйцем.

- З 9 по 19 квітня в рамках Всеукраїнського фестивалю писанок на Софійській площі буде встановлена величезна писанка рекордних розмірів - 6 метрів в ширину і 4,5 метра у діаметрі, - написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" організатор фестивалю Ігор Добруцький, повідомляє Ukr.Media.

Щоб виготовити диво-яйце, у майстрів пішло понад 19 тисяч світлодіодів! А все для того, щоб величезна писанка світилася вночі! Вмикати її будуть о 19:00 щовечора, починаючи з 9 квітня.

До речі, організатори інтригують - на сьогоднішній день 6-ти метрова світлодіодна писанка - не тільки найбільша в Україні, але й у світі!