• Головна
  • Новини
  • В Києві вчетверте відбувся Різдвяний фестиваль «Вифлеємська зірка»...

В Києві вчетверте відбувся Різдвяний фестиваль «Вифлеємська зірка»

12.01.2015, 11:20
В Києві вчетверте відбувся Різдвяний фестиваль «Вифлеємська зірка» - фото 1
У Духовно-просвітницького центру при кафедральному соборі УПЦ (МП) в Києві 10-11 січня пройшов Різдвяний фестиваль «Вифлеємська зірка», започаткований в 2011 році з благословення Митрополита Володимира (Сабодана).

exklusiv.gifУ Духовно-просвітницького центру при кафедральному соборі УПЦ (МП) в Києві 10-11 січня пройшов Різдвяний фестиваль «Вифлеємська зірка», започаткований в 2011 році з благословення Митрополита Володимира (Сабодана).

Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»Перед початком театралізованих показів відбулася спільна молитва у Свято-Андріє-Володимирському храмі. Присутні молились за здоров’я учасників, їх рідних, гостей. Діти також молились за мир і спокій в Україні та світі. Молебень відслужив єпископ Бородянський Варсонофій. «Ми хочемо надати для дітей і дорослих спільний майданчик, де вони могли б об’єднатися і разом прославляти Спасителя, пам’ятати традиції», — зазначив владика у коментарі кореспонденту РІСУ Ірині Риндич.

За його словами, подібні фестивалі є дуже актуальними у ситуації, яка зараз склалась у країні. «Дуже важливо проводити такі фестивалі в наш час, коли молодь роз’єднана, люди роз’єднані, і потрібне місце, де люди збиралися б разом, співали колядки, дивились вертепи. І ми, Церква, повинні сказати, що важливо підтримати людей, які знедолені, які постраждали в зоні АТО, що Господь поряд біля кожної людини, Він старається допомогти кожному. Ті випробування, які проходимо зараз ми, Україна, з Божою допомогою будуть легшими. Ми молимось і віримо, що наступить мир, спокій. І новонароджений Спаситель благословить всіх нас миром і злагодою», — підкреслив єпископ.

Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»

Протягом двох днів фестивалю, 10-11 січня, відбулися покази вертепів, виступи хорових колективів. Діти радували присутніх щирими, теплими, захопливими театральними дійствами. По завершенні журі відзначило найкращі колективи. А закінчився фестиваль соборною колядкою.

Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»

Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»Голова журі, народний артист України, телеведучий, Володимир Талашко зазначив у коментарі РІСУ: «Ми вкотре збираємося тут для того, щоб з Божим словом, любов’ю, вірою, ласкою показати цій малечі і дорослим стежинку до Бога. Головне, щоб діти в цей час займалися ділом, яке може бути до вподоби і Богу, і людям, і світові, і країні, тим паче зараз, коли так не спокійно в нашій державі. Тому звертаючись до сьогоднішніх проблем, я б хотів, щоб ці діти, які підростають, ставши дорослими, були надійними захисниками нашої країни і віри. А «Віфлеємська зірка» дійсно несе любов, радість, тому що і сьогодні, і після буде слово, буде дійство, буде театр. Сьогодні ми, дорослі члени журі, докладаємо свої зусилля, свою любов, свої вміння до цих дітей, хай вони ростуть з піснею, ростуть з словом Божим».

У коментарі РІСУ на важливості такого заходу наголосила директор Духовно-просвітницького центру Ксенія Зозуля: «Проведення такого заходу є надзвичайно актуальним, адже сьогодні у кожного українця рана на серці, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб мінімізувати негативний вплив сучасних подій на діточок, що підростають у суспільстві. Бог дарував нам щастя, велике свято Різдва, вщерть наповнене любов’ю, якою ми можемо щедро поділитися. І в будь-якому випадку добро все одно переможе. Сьогоднішній захід показує, що серця наші наповнені любов’ю, терпінням, милосердям».

Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»