• Головна
  • Новини
  • Єпископ РКЦ просить запорізьких працедавців відпустити на Різдво римо-католиків...

Єпископ РКЦ просить запорізьких працедавців відпустити на Різдво римо-католиків

23.12.2013, 12:28
Єпископ РКЦ просить запорізьких працедавців відпустити на Різдво римо-католиків - фото 1
Єпископ Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ в Україні Ян Собіло просить працедавців відпустити римо-католиків з роботи на час святкування Різдва. У Запоріжжі святкові Богослужіння розпочнуться 24 грудня, о 19 годин, у храмі Бога Отця Милосердного.

138778-a.jpgЄпископ-помічник Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ в Україні Ян Собіло просить працедавців відпустити римо-католиків з роботи на час святкування Різдва. У Запоріжжі святкові Богослужіння розпочнуться 24 грудня, о 19 годині, у храмі Бога Отця Милосердного.

«Я дуже прошу всіх керівників відпустити своїх працівників, які відзначають Різдво Христове за григоріанським календарем, на свято і не ображатися, якщо вони залишаться вдома, - каже єпископ. - І дітям в цей день можна дозволити не йти на заняття».

Єпископ Ян Собіло, як інформує Індустріалка, днями повернувся з Італії, куди їздив разом з настоятелем Бердянської громади Різдва Пресвятої Діви Марії Здиславом Зайонцем вітати Папу Римського Франциска з черговою річницею рукоположення у священицький сан.

«Папа Франциск був обраний 13 березня нинішнього року, а в сан його висвятили 13 грудня 1969, - розповів єпископ. - Ми вітали Папу Римського від імені України, подарували йому ікону Бога Отця Милосердного, розповівши, що в Запоріжжі є однойменний храм.

Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької єпархії повідомив, що Римський Архиєрей обізнаний із теперішнєю ситуацією в Україні. «Він не говорить на цю тему, він просто молиться».

Від себе владика Ян також додав, що молиться про ситуацію в Україні:

«Я молюся за виконання волі Божої. Якщо Україна зможе допомогти Європі, увійшовши в неї - нехай буде так. Але тільки всі країни повинні бути рівноправними в цьому об'єднанні - не повинно бути країн першого сорту, другого, третього. Так що, повторюся, я молюся за виконання волі Божої: нехай буде так, як захоче Бог», - зазначив єпископ Ян Собіло.