• Головна
  • Новини
  • До Різдва майструють незвичайний вертеп, якого у Києві ще не було...

До Різдва майструють незвичайний вертеп, якого у Києві ще не було

11.12.2012, 10:27
До Різдва майструють незвичайний вертеп, якого у Києві ще не було - фото 1
Композиція, яка нагадуватиме відвідувачам про головну подію Різдва — народження Христа – буде встановлена на Хрещатику з 6 по 13 січня.

У маленькій, але затишній майстерні — робота аж кипить. Художники Олена та Богдан Поліщуки, а також Юлія Поліщук та Олег Татарінов завершують незвичайний  різдвяний вертеп, що стане окрасою ІІІ Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва», інформує УНІАН-релігії.

Уже повністю готовий величезний зоряний дах конструкції. Він складається з двох частин. Майстри запевняють: монтуватися буде легко. Також дружня команда художників обіцяє подбати про захисну покрівлю для вертепу, аби сніг та негода не зіпсували грандіозної будівлі.

Стіни вертепу — з тематичними розписами. Малюнки наносяться поступово, акриловими фарбами. А наприкінці — готові полотна покриваються лаком. Знову ж таки — для того, щоб захистити від проникнення вологи.

Вертеп.JPG

Головні дійові особи імпровізованої сцени народження Христа — ще у процесі виготовлення. За словами Богдана Поліщука, основи фігур Йосифа та Марії потрібно вирізати з фанери, згодом — обклеїти пінопластом, аби фігури стали об’ємними. Останні штрихи — це оздоблення персонажів декоративною тканиною. І, звісно, робота з обличчями героїв – їх буде розписувати художниця Юлія Поліщук.

Натомість фігури царів, пастуха вже готові. Вони міцно тримаються на спеціальних підставках. Поки що не вистачає одягу, але тканини, що стануть вбранням, вже підібрані.

вертеп_2.JPG

«Іще необхідно зробити невеликий паркан, котрий буде обрамляти будиночок і водночас слугувати певним обмеженням для живих свійських тваринок», — розповіла Олена Поліщук. Саме тварини мають оживити увесь вертеп.

Перш ніж везти вертеп до ярмаркового містечка — майстри зберуть його і перевірять надійність кріплення усіх складових частин.

Нагадаємо, що 6 січня 2013 на території містечка ІІІ Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва» з’явиться незвичайний вертеп, якого в столиці України ще не було.

У різдвяній шопці мешкатимуть: Марія з немовлям, її чоловік Йосиф, три царі, пастухи. Найцікавіше те, що всі персонажі будуть у повний, людський, зріст! А ще — у вертепі прилаштуються справжнісінькі свійські тварини — вони оживлять експозицію! Аби ягнятка не розбіглись, вертеп обладнають спеціальною загорожею. Висота шопки складе близько 2 метрів, ширина — 2,5 м, глибина — 2 метри.

Композиція, яка нагадуватиме відвідувачам про головну подію Різдва — народження Христа – буде встановлена на Хрещатику з 6 по 13 січня.

 Цьогорічний Благодійний Різдвяний ярмарок: РОЗКЛАД основних подій