• Головна
  • Новини
  • Через кілька днів в Україну привезуть Вифлиємський вогонь...

Через кілька днів в Україну привезуть Вифлиємський вогонь

21.11.2011, 13:39
Через кілька днів в Україну привезуть Вифлиємський вогонь - фото 1
Глава римо-католиків України архиєпископ Мечислав Мокшицький благословив проведення акції “Вифлеємське Світло Миру”, яке традиційно проводить Організація Українських Скаутів.

Вифлиємський вогоньГлава римо-католиків України архієпископ Мечислав Мокшицький благословив проведення акції“Вифлеємське Світло Миру”, яке традиційно проводить Організація Українських Скаутів. Очікується, що Вифлиємський вогонь потрапить в Україну вже 12 грудня.

«Переконаний, що і цьогорічна благородна акція, як і попередні, сприятиме об’єднанню християн в Україні та між сусідніми країнами, - звернувся до скаутів владика Мечислав. - Зичу Вам, організаторам і розповсюджувачам Вифлеємського Світла Миру, а також тим, до кого воно потрапить всіх найнеобхідніших благодатей від Бога… З великою радістю приймемо Вифлеємське Світла Миру та передамо його усім вірним нашої Архидієцезії».

Організація Українських Скаутів, як повідомляє їхній сайт, вже 11 років поспіль долучається до міжнародної акції “Вифлеємське Світло Миру”.

  • 1 грудня: у Кракові відбудеться передача Вифлеємського Світла українським скаутам ОУС;
  • 12 грудня: Вифлеємське Світло Миру в Україні;
  • 13 грудня: Львів. Розповсюдження Вифлеємського Світла Миру громаді Львова, представникам Осередків Організації Українських Скаутів ОУС та представникам дружніх скаутських організацій;
  • 15 грудня 2011 р. – 6 січня 2012 р.: поширення Вифлеємського Світла Миру по містах, селах, церквах, костелах, сиротинцях, лікарнях тощо.

Цьогорічна акція проходить під гаслом «Світло, яке провадить». Як наголошують організатори, поширення Вифлеємського Вогню разом з актами служби іншій людині сприяє ідеї вселенського миру і взаєморозуміння всіх людей, яким залежить на творенні світу повного любові, неподільного і без конфліктів.

Окрім Організації Українських Скаутів вже багато років Вифлеємський вогонь всією Україною поширює також Пласт.