• Головна
  • Новини
  • У Києві нунцій Клаудіо Гуджеротті очолив екуменічну молитву за мир...

У Києві нунцій Клаудіо Гуджеротті очолив екуменічну молитву за мир

17.11.2016, 09:44
У Києві нунцій Клаудіо Гуджеротті очолив екуменічну молитву за мир - фото 1
Цього разу на традиційній молитві за мир, яка збирає християн різних конфесій за ініціативи Спільноти св. Егідія, був переповнений храм.

01.jpgМир має розвиватись не порожніми балачками, але прямими діями християнина, ставати тихим голосом любові – наставляв у своїй проповіді Апостольський Нунцій в Україні, архиєпископ Клаудіо Гуджеротті під час екуменічної молитви за мир у соборі св. Олександра у Києві, 16 листопада.

Цього разу на традиційній молитві за мир, яка збирає християн різних конфесій за ініціативи Спільноти св. Егідія, був переповнений храм. Серед духовенства були представники Вірменської Апостольської Церкви, православних, римо- та греко-католиків, а також протестантів. Під час своєї проповіді нунцій особливо привітав служителів ВАЦ та побажав, щоб у Вірменії також запанував довгоочікуваний мир.

Нунцій і вірменський архиєпископ

«Ми надто переймаємось пошуком розуміння механізмів війни. І, якщо чесно, розуміємо ми з цього мало. Але як віруючі люди ми розуміємо, що корінь війни знаходиться у твердості наших сердець та відмові слідувати заклику Бога… Сьогодні ми особливо відчуваємо, що війна будується на брехні, яка твориться науково і зветься пропагандою. Ця мізерність входить у наші серця повільно та лагідно, а потім вибухає всередині… Війна не доходить до серця людини, але руйнує все навколо, і людина чується загубленою і часом полишеною Богом», — звернувся архиєпископ Гуджеротті до учасників молитви.

Нунцій підкреслив, що поодинокі слова миру дуже важко почути у часи війни. Натомість тиша, яка панує у часи смутку, є найстрашнішою, і її треба розривати словами правди, криком миру: «Це не той мир, що дає нам світ, але той, що походить від Бога. Бога, який дозволив вбити свого Сина на хресті, що був джерелом миру… Завдання наше полягає не в тому, щоб говорити, а діяти заради миру. Це і є завданням Євангелія – стати тихим голосом любові».

Вірян закликали молитись за мир в усьому світі та пригадати всі точки на карті світу, де досі триває протистояння: Афганістан та Бірму, Бурунді та Венесуелу, Ємен та Ірак, Сенегал, район Кашміру, ДР Конго, конфлікт між Північною та Південною Кореями, Лівію та Колумбію, Північний Балі, Мексику, що страждає від наркотрафіку, Мінтанао у Філіппінах, Мозамбік, Нагорний Карабах, Нігерію та Пакистан, Святу Землю, Сирію, а особливо Алеппо, Сомалі та Південний Судан, Центральну Америку та Україну.

Юрій Ліфансе

Голова Спільноти св. Егідія у Києві Юрій Ліфансе закликав молитись за Україну та втішення тих, хто втратив близьких; повернення полонених додому; про милосердя для тих, хто бачив жорстоку смерть: «Зроби нас гідними Твого миру, єдиними без фальші, єдиними в обов’язку миру та любові».

Вітання усім присутнім передав і професор Адріано Рокуччі, генеральний секретар Спільноти св. Егідія, яка на даний момент поєднує більше 70 країн світу у русі примирення та молитви. Активісти Молоді за мир, які також працюють у рамках руху, нагадали про майбутні різдвяні акції, які торкнуться бідних та мешканців будинків престарілих, дітей у будинках сімейного типу та дітей ромів в Ужгороді. Стати частиною різдвяних подарунків, обідів та зустрічей може кожен.

Учасники молитви