Ватикан видав нову Інструкцію щодо поховань та кремації

26.10.2016, 12:52
Ватикан видав нову Інструкцію щодо поховань та кремації - фото 1
Конгрегація Віровчення 25 жовтня опублікувала Інструкцію “Ad resurgendum cum Christo” (Щоб воскреснути з Христом) про поховання мертвих і збереження попелу у випадку кремації.

ANS.jpg-hhh.jpgКонгрегація віровчення 25 жовтня опублікувала Інструкцію “Ad resurgendum cum Christo” (Щоб воскреснути з Христом) про поховання мертвих і збереження попелу у випадку кремації.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Як сказано в документі, Католицька Церква, як і раніше, надає перевагу традиційному похованню тіл, бо таким чином виявляється більше поваги до померлого. Однак кремацію Церква теж не забороняє, «якщо її не вибрали з причин, які суперечать християнському вченню».

В Інструкції Конгрегації віровчення зазначається, що попіл померлого повинен зберігатись у святому місці, тобто, на кладовищі, в храмі або місці, відведеному компетентною церковною владою. Не дозволено зберігання праху в місцях проживання. Лише в особливих випадках, залежних від місцевої культури та обставин, єпископ, у порозумінні з Єпископською Конференцією чи Синодом Єпископів може на це дозволити.

Щоб уникнути будь якого роду двозначності пантеїстичного, натуралістичного чи нігілістичного характеру, не дозволено розсівати попіл кремованих в повітря, на землі чи у воді, або будь-яким іншим способом, ані перетворювати кремованих на сувеніри, біжутерію чи інші предмети.

Упорядники документу також наголошують, що поховання на кладовищах або в інших святих місцях якнайкраще відповідає благочестю та пошані до тіл померлих віруючих, які через Таїнство Хрещення стали храмом Святого Духа, і якими, «як знаряддям і посудом у святий спосіб послужився Святий Дух, щоб вчинити багато добрих справ».

Інструкція “Ad resurgendum cum Christo” є вже другим документом, виданий Ватиканом щодо цієї проблематики.