• Головна
  • Новини
  • До Києва прибуде точна копія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі...

До Києва прибуде точна копія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі

30.06.2016, 10:02
До Києва прибуде точна копія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі - фото 1
3 липня 2016 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового буде виставлена для почитання точна копія ікони Матері Божої Неустанної Помочі.

3 липня 2016 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового буде виставлена для почитання точна копія ікони Матері Божої Неустанної Помочі.

neustannoi_pomochi.jpg

Як розповів професор Роман Шуст, у червні 2015 року розпочали відзначення 150-річчя публічного вшанування ікони Матері Божої Неустанної Помочі. Тоді за підтримки отців редемптористів було створено громадську ініціативу публічного почитання цієї ікони, а відповідно до цього вирішили створити її точну копію.

До цієї роботи приступив відомий іконописець ієромонах Іван Козак, студит, який понад два місяці працював над тим, щоб зробити якнайточнішу її копію. Свою основну роботу він виконував у Греції, звідки два рази подорожував до Рима і списував там її точні риси.

Відтак, у червні минулого року, цю ікону було посвячено в Римі, її особисто благословив Папа Римський Франциск. 28 червня 2015 року вона розпочала паломництво українськими храмами всіх конфесій. Тоді ж у Львові провели велелюдну зустріч ікони. Відтоді вона побувала в усіх храмах Львова, а після цього ще й відвідала понад 250 храмів Львівщини.

3 липня 2016 року, з благословення Блаженнішого Святослава, ця ікона перебуватиме в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. Після цього, за сприяння єпископа Йосифа (Міляна), її зможуть вшанувати в усіх храмах Київської архиєпархії, а після цього і в інших храмах різних конфесій Києва.

Пізніше її повезуть для почитання в зону АТО. На цьому її паломництво не завершиться, адже надалі в задумі організаторів – щоб перед нею мали змогу молитися люди в усіх храмах України. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ .