• Головна
  • Новини
  • Львівські пластуни привезли до України Вифлеємський вогонь миру...

Львівські пластуни привезли до України Вифлеємський вогонь миру

17.12.2014, 10:10
Львівські пластуни привезли до України Вифлеємський вогонь миру - фото 1
До Львова Вифлеємський вогонь ввечері 16 грудня передала австрійська делегація на україно-польському кордоні, а до Європи він потрапив зі Святої Землі літаком.

пластуни_вогонь.jpg

exklusiv.gifВчора, 16 грудня, на території національного заповідника «Софія Київська» активісти організації Пласт разом з представниками Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій зустріли Вифлеємський вогонь миру. До Львова його передала австрійська делегація на україно-польському кордоні, а до Європи він потрапив зі Святої Землі літаком.

На спільний молебень у Софійському соборі прийшли священики від УГКЦ, РКЦ, Вірменської апостольської Церкви, Німецької лютеранської Церкви, УПЦ Київського Патріархату та клірик УПЦ (Московського Патріархату). Окрім пластунів та вірян, до спільної молитви долучились прес-секретар посольства Чехії Зденька Цайсова,  та посол Канади Роман Ващук.

Після спільного молебна вогонь передали в руки пластуну та бійцю АТО з Добровольчого Українського корпусу Ігорю Карабіну. «Ніколи не міг подумати, що прийматиму вогонь миру за таких умов. Згодом ми передамо його бійцям в зоні АТО, це дуже важливий символ для них. Звичайно, зараз важко говорити про мир, але ми будемо його наближати усіма силами», - зазначив він.

Після церемонії прийняття вогню, кожен охочий міг засвітити від нього свічку на вулиці. Пластуни заспівали традиційну пісню Вифлеємського вогню та молитву «Отче наш». Захід завершився хвилиною мовчання на пам’ять усіх загиблих захисників та зокрема трьох пластунів. Далі вогонь миру попрямував в інші церкви та храми, до лікарень та в зону бойових дій, напряму до бійців.

Викладач технічного ліцею КПІ пані Лілія не перший раз приходить на подібну акцію: «Моя донька, Ганна, вже більше двох років пластунка. І я хочу, щоб Вифлеємський вогонь миру, любові та єднання запалав і в її серці.  Ми запалимо вогонь вдома, щоб він нагадував про Святу Землю».

«Подібні акції об’єднують людей та православних християн зокрема. Взагалі вогонь – це символ воскресіння Христового, коли він переміг смертю смерть, просвітив грішників та визволив від пекельних мук. І тому цей вогонь – це його праобраз. Ми робимо перші кроки до єднання і показуємо приклад всім іншим, що такі заходи треба проводити. Показувати, що Україна єдина і ми єдині», – пояснив священик від УПЦ Київського Патріархату о. Андрій.

Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом – скаути інших країн.

Київ_вогонь_3.jpg

Київ_вогонь_1.jpg

Київ_вогонь_2.jpg