• Головна
  • Новини
  • Віряни Запоріжжя здійснили 120 км паломництва з Молченською іконою Богородиці...

Віряни Запоріжжя здійснили 120 км паломництва з Молченською іконою Богородиці

16.10.2014, 10:41
Віряни Запоріжжя здійснили 120 км паломництва з Молченською іконою Богородиці - фото 1
Духовенство і миряни Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ (МП) 11 жовтня здійснили Хресний хід з чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Молченська». Паломництво тривало п’ять годин, а участь у ньому взяли більше шестисот віруючих.

d0ba.gif-d.gifДуховенство і миряни Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ (МП) 11 жовтня здійснили Хресний хід з чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Молченська». Паломництво тривало п’ять годин, а участь у ньому взяли більше шестисот віруючих, повідомляє сайт «Православіє в України».

Колона з дванадцяти автобусів проїхала 120 кілометрів: від Покровського собору до Поклонного Хреста на трасі Харків-Сімферополь, потім вирушила у Хортицький район, звідти - на Дніпропетровську трасу і, нарешті, Шевченківський район, дорога на Донецьк.

По всьому маршруту віряни молились акафісти Господу Ісусу Христу, Богородиці, до святих, а в місцях зупинки, які символізують вершину хреста, провели молебні. Якщо з'єднати місця зупинки, то отримуємо хрест у вигляді букви «Х» - схожий до того, на якому розіп'яли апостола Андрія - покровителя Запоріжжя.

Завершився хресний хід на острові Хортиця у Покровській козачій церкві. Прочани просили Пречисту Діву Марію дарувати милості жителям Запорізької землі і всій Україні.

«Ми просимо Господа, щоб на нашій землі був мир, а Богородиця захистила і покрила нас своїм Материнським омофором. Ми дякуємо Цариці Небесній за всі милості і віримо, що Її Божественний Син почує звернені до Нього слова шукаючих Істини і допоможе побачити наші гріхи, а значить врятуватися і знайти життя вічне», - сказав архиєпископ Запорізький Лука (Коваленко), звертаючись до паломників.