• Головна
  • Новини
  • Вулицями Львова пронесли хреста та ікону, подаровані Іваном Павлом ІІ...

Вулицями Львова пронесли хреста та ікону, подаровані Іваном Павлом ІІ

08.09.2014, 10:31
Вулицями Львова пронесли хреста та ікону, подаровані Іваном Павлом ІІ - фото 1
Центральними вулицями Львова 7 вересня пройшла молодіжна хресна хода. Від Римо-Католицької архикатедри до Архикатедрального собору святого Юра молодь Львова пронесла хрест та ікону, які молодим людям усього світу подарував Іван Павло ІІ.

Львів_хода.jpgЦентральними вулицями Львова 7 вересня пройшла молодіжна хресна хода. Від Римо-Католицької архикатедри до Архикатедрального собору святого Юра молодь Львова пронесла хрест та ікону, які молодим людям усього світу подарував Іван Павло ІІ.

Як інформує Католицький оглядач з посиланням на ZIK-Стрім, до ходи долучилось багато молоді і духовенства. Представники з різних спільнот та організацій по черзі несли хрест. У подвір’ї собору св. Юра спільнота Римо-Католицької Церкви передали хрест та ікону, які є символами Світових днів молоді, спільноті Греко-Католицької Церкви.

«Я сьогодні тут, бо привезли хрест, який подорожує всім світом, тими містами, де відбуваються Міжнародні дні молоді. Сьогодні неділя і цей день для Бога, тому я дуже хотіла бути тут, разом з молоддю. Про подію дізналась в Інтернеті на сторінках УГКЦ і одразу організувала свій час, щоб бути тут», – розповіла вірянка Наталія.

До України хрест та ікона прибули в рамках підготовки до Світового дня молоді, котрий відбудеться у Кракові у 2016 році. Засновником Світових днів молоді є Іван Павло ІІ, який у 1984 році подарував молоді світу хрест, а у 2004 році – ікону. Сьогодні протягом дня ці святині перебуватимуть у Львові.

«Впродовж вересня хрест мандруватиме Україною, буде відвідувати римо-католицькі та греко-католицькі парафії.  У Львові сьогодні він буде цілий день. У вечірній час з п’ятої до сьомої години у центральній частині міста відбудуться молитви і науки, а о дев’ятій годині вечора будуть молодіжні чування в Преображенській церкві», – повідомив заступник голови комісії у справах молоді Львівської архиєпархії Тарас Косар.