• Головна
  • Новини
  • Унікальна колекція мощей святих у Бориславі може стати візитівкою Львівщини...

Унікальна колекція мощей святих у Бориславі може стати візитівкою Львівщини

12.12.2012, 13:57
Унікальна колекція мощей святих у Бориславі може стати візитівкою Львівщини - фото 1
Перетворити Борислав з нафтового міста на туристичний центр запропонував мер міста Володимир Фірман. А приваблювати людей повинна унікальна колекція мощей у церкві святої Анни.

cerkva-2.jpgПеретворити Борислав з нафтового міста на туристичний центр запропонував мер міста Володимир Фірман. А приваблювати людей повинна унікальна колекція мощей у церкві святої Анни.

«Ми тільки вітаємо таку ініціативу. У нас і зараз є постійні екскурсії. Вже сьогодні завдяки церкві святої Анни місто стало відомим. У Бориславі є багато речей, які вартують того, щоби ця ідея була втілена», – сказав «Погляду» настоятель церкви святої Анни, отець Роман Василів.

Вже нині чимало людей приїжджають до Борислава саме завдяки одній з найунікальніших колекцій мощей святих в Україні.

«Важко порахувати, скільки людей приїжджає, бо часто це відбувається спонтанно. Особливо багато відвідувачів переважно в суботу. По п’ятницях ми проводимо екскурсії. Щотижня приїжджає приблизно півтисячі відвідувачів», – пояснює отець Роман.

Священик розповідає, що багато людей приїжджають до храму, щоби отримати надію на зцілення: хтось шукає порятунку від хвороби, хтось – від родинних негараздів. «У нас є дуже багато зцілень: 16 – від раку, 17 – від безпліддя. Ми тільки п’ятеро бориславських немовлят вже хрестили. Сім’я розвалюється, бо нема дітей, а тут раз - і за посередництвом святих зцілюються. Є зцілення від катаракти, ревматоїдного артриту тощо», – каже священик.

Нині ще не усі мощі виставлені у храмі, потрібен спеціальний мощовик, але вже нинішнього року всі охочі зможуть прикластися до мощів українських святих. «Зараз ми готуємо мощовик українських святих. Там буде 112 мощей з Києво-Печерської лаври – Володимир, Ольга, Ростислав, Владислав, Борис, Гліб тощо. Сподіваємося, що вже цього року мощі цих святих зможемо виставити для огляду. Ми все ж українці, тому дуже важливо, аби були представлені мощі українських святих», - підкреслив отець Роман.

Теги: #Мощі