• Головна
  • Новини
  • Владики Синоду УГКЦ у Львові молилися за покійного єпископа Михайла (Гринчишина)...

Владики Синоду УГКЦ у Львові молилися за покійного єпископа Михайла (Гринчишина)

21.11.2012, 09:51
Владики Синоду УГКЦ у Львові молилися за покійного єпископа Михайла (Гринчишина) - фото 1

В архикатедральному соборі Святого Юра, що у Львові, 20 листопада єпископи Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відслужили поминальну Літургію за покійним єпископом Михайлом (Гринчишиним), Апостольським екзархом для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, який помер на 83-му році життя 12 листопада.

20-11-12-3-pp.jpgВ архикатедральному соборі Святого Юра у Львові 20 листопада єпископи Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відслужили поминальну Літургію за покійним єпископом Михайлом (Гринчишиним), Апостольським екзархом для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, який помер на 83-му році життя 12 листопада.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У проповіді під час Літургії Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, сказав, що звістка про смерть співбрата дійшла до єпископів УГКЦ якраз тоді, коли вони разом із єпископами РКЦ перебували на спільних реколекціях.

«Тоді ж ми спільно помолилися за упокій його душі, а згодом поїхали до Парижа. Перебуваючи в столиці Франції, ми зрозуміли, що владику Михайла любили в екзархаті, бо багато людей прийшло помолитися за нього», - сказав проповідник.

Екзарх Донецько-Харківський також розповів деякі моменти з біографії спочилого архиєрея.

«Про його хворобу ми знали, але не були морально готові до його смерті. Взагалі, будь-яка звістка про смерть нашого співбрата вражає серце кожного із нас, бо тяжко осягнути те, що ми не зможемо більше поспілкуватися, пожартувати з ним», - розповів владика Степан.

Проповідник зауважив, що Владика Михайло був людиною особливої покори, скромності та доброти. «Якось він зізнався, що "все життя не мав нудьги". Це означає, що він постійно працював для своєї Церкви і заслуговує на вінок нев’янучої слави», - додав на завершення проповіді Владика Степан.