В УПЦ КП відслужать панахиду за загиблими журналістами

13.09.2012, 11:17
В УПЦ КП відслужать панахиду за загиблими журналістами - фото 1

У день зникнення журналіста Георгія Ґонґадзе, 16 вересня 2012 р., о 12.00 з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва відбудеться панахида за журналістів, які загинули через свою професійну діяльність.

панахида.jpgУ день зникнення журналіста Георгія Ґонґадзе, 16 вересня 2012 р., о 12.00 з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва відбудеться панахида за журналістів, які загинули через свою професійну діяльність. Про це інформує пресс-служба Київської Патріархії.

Цього року виповнилося 12 років, відколи зник Георгій Ґонґадзе. Традиційно цього дня працівники медіа згадують всіх колег, які загинули через виконання професійних обов'язків.

За роки незалежності в Україні загинули чимало журналісти. Зв'язок цих смертей із професійною діяльністю працівників мас-медіа офіційно визнаний лише в невеликій кількості випадків. Водночас, колеги та родичі загиблих журналістів мають підстави вважати, що трагедії були спричинені професійною діяльністю журналістів. У більшості випадків винні не були покарані.