Запорізькі католики теж провели Євхаристійний Конгрес

30.05.2012, 08:24
Запорізькі католики теж провели Євхаристійний Конгрес - фото 1
Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес РКЦ, який 26 травня розпочався у столиці, продовжив свою ходу у Запоріжжі. Найважливіші події в цьому місті розгорталися у санктуарії Бога Отця Милосердного.

exklusiv.gifПерший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес РКЦ, який 26 травня розпочався у столиці, продовжив свою ходу у Запоріжжі. Найважливіші події в цьому місті розгорталися у санктуарії Бога Отця Милосердного.

Запорізькі католики теж провели Євхаристійний Конгрес

З нагоди святкувань 28 травня у храмі католицькі єрархи обох обрядів - єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Мар’ян Бучек та екзарх Донецько-Харківський УГКЦ єпископ Степан (Меньок) — відправили урочисту Літургію.

Запорізькі католики теж провели Євхаристійний КонгресРазом з ними у служінні участь також взяли два римо-католицькі єпископи Ян Собіло та Станіслав Широкорадюк, священики, монахи та віряни південної частини дієцезії.

Чимало дітей цього дня вперше приступили до Причастя.

«Хочемо, щоб цей Конгрес допоміг людям глибоко усвідомити той величезний дар, який має Церква, який залишив нам Ісус Христос, бо у Євхаристії він завжди присутній», - пояснив мету проведення цієї всеукраїнської духовної акції єпископ Станіслав Широкорадюк.

Як повідомила кореспондент РІСУ Анна Макушинська, під час святкування у Запоріжжі всі присутні мали можливість заповнити картки «Мій дар Євхаристійному Конгресу», з яких в подальшому буде укладено книгу для дієцезії і для всієї України.

Проведення Євхаристійного Конгресу у Запоріжжі, як зауважили його організатори, співпало із кількома важливими та символічними датами – цього року виповнюється 10-річчя створення Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ, Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, а також 10-ліття єпископства Мар’яна Бучека і Степана (Менька).