• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині відбулася велопроща до Марійського центру у Зарваниці...

На Тернопільщині відбулася велопроща до Марійського центру у Зарваниці

16.05.2011, 08:58
На Тернопільщині відбулася велопроща до Марійського центру у Зарваниці - фото 1
Велопроща пройшла під гаслом «Християнська молодь за здоровий спосіб життя».

ArticleImages_36458_Zarvanutzya.jpgНа Тернопільщині відбулася дводенна велопроща до Марійського центру у Зарваниці. Як повідомили в прес-службі Бучацькій єпархії Української Греко-Католицької Церкви, участь і ній взяли понад 30 молодих людей. Велопроща пройшла під гаслом «Християнська молодь за здоровий спосіб життя». 

Як повідомили в єпархії, травень спеціально обрано для велопрощі до Зарваниці, оскільки саме цього місяця прийнято возносити подяку та славити Діву Марію та виконувати маївки.

Під час прощі молоді люди мололись, щоб Богоматір щедро благословила ласками їх та їхні родини.

Довідка РІСУ: Марійський духовний центр у селі Зарваниці Теребовлянського району на Тернопільщині внесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу, пов’язаних із об’явленням Діви Марії. Існує легенда, що один із ченців Києво-Печерської лаври, коли татари палили місто, врятувався і вирушив на захід. Багато днів блукав лісами і болотами. З надією на спасіння не переставав молитися до Богородиці. Вона з’явилася йому уві сні біля джерела і попросила залишитися у цьому райському куточку. 


Першу церкву на цій місцині збудував князь Василько Теребовлянський. Заблукавши під час полювань у лісі, він важко захворів. Його знайшов чернець, що жив у печері, і благословив чудотворною іконою, на якій була зображена Діва Марія. Князь видужав і як дар за спасіння збудував храм. 

За останні кілька років Марійський духовний центр у Зарваниці розбудувався. На його території та поблизу – п’ять церков, під лісом – Хресна дорога з образами. Для прочан зведено спеціальний будиночок та трапезну.