Вифлеємський вогонь з 25 грудня перебуває в Києві

27.12.2010, 09:18
Вифлеємський вогонь з 25 грудня перебуває в Києві - фото 1
Київські пластуни 25 грудня перейняли скаутську естафету розповсюдження Вифлеємського вогню. З цього дня Вогонь помандрував до всіх киян. Про це повідомляє прес-служба Пласту – Національної скаутської організації України.

vogon.jpgКиївські пластуни 25 грудня перейняли скаутську естафету розповсюдження Вифлеємського вогню. З цього дня Вогонь помандрував до всіх киян. Про це повідомляє прес-служба Пласту – Національної скаутської  організації України.

Щороку почесну місію розповсюдження Вифлеємського вогню беруть на себе скаути всього світу. Згідно з європейською скаутською естафетою, яка традиційно стартує у Відні, польські скаути передали Вогонь українським пластунам 17 грудня на україно-польскому кордоні.

А 25 грудня в Києві, на Володимирській гірці Вифлеємський вогонь передали представникам духовенства: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької, Української Православної Автокефальної та Римо-Католицької Церкви. Окрім того цей символ миру та злагоди також отримали пластуни з різних регіонів України та представники інших скаутських організацій.

Вифлеємський вогонь в Києві

Отож кияни та гості столиці можуть запалити свої різдвяні свічки у Михайлівському Золотоверхому соборі, греко-католицькому храмі Володимира та у римо-католицкому храмі святого Олександра.

Вифлеємський вогонь в Києві

Довідка

Вифлеємський вогонь в КиєвіУкраїнські пластуни вже вдванадцяте розповсюджують Вифлеємський вогонь цілою Україною для того, щоб кожен міг отримати перед Різдвом частинку Вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Акція Вифлеємський вогонь миру була заснована у 1988 році австрійською телекомпанією ORF. З самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути всього світу.