Вифлеємський вогонь миру мандрує Україною

19.12.2010, 09:51
Вифлеємський вогонь миру мандрує Україною - фото 1
Львівські пластуни 17 грудня 2010 року перейняли скаутську естафету розповсюдження Вифлеємського вогню. З цього дня Вогонь помандрує до кожної української домівки.

Plast1.jpgЛьвівські пластуни 17 грудня 2010 року перейняли скаутську естафету розповсюдження Вифлеємського вогню. З цього дня Вогонь помандрує до кожної української домівки.

Вже дванадцятий раз польські скаути-харцери передали Вифлеємьский вогонь миру львівським пластунам на українсько-польському кордоні. Вогонь прибув до Львова і цього ж дня його передали на збереження в собор св. Юра. Щороку почесну місію розповсюдження Вифлеємського вогню беруть на себе скаути всього світу.

Plast2.jpg11 грудня українські пластуни взяли участь у молебні у Віденському кафедральному соборі, звідки традиційно розпочинається розповсюдження вогню. Українські пластуни передадуть вогонь скаутам Естонії, Латвії, Литви,  Болгарії, Сербії.

Також традиційною стала акція підняття Вифлеємського вогню на найвищу точку України, гору Говерлу. А вже 25 грудня відбудеться офіційна передача Вифлеємського вогню представникам духовенства та київській громаді.

Як повідомили організатори, українські пластуни розповсюджують Вифлеємський вогонь цілою Україною для того, щоб кожен міг взяти собі іскру, запалену на місці народження Ісуса Христа.

Акція відбувається за підтримки Львівської міської ради.