• Головна
  • Новини
  • Католики, православні та протестанти провели спільну Хресну Дорогу...

Католики, православні та протестанти провели спільну Хресну Дорогу

29.03.2010, 11:02
Католики, православні та протестанти провели спільну Хресну Дорогу - фото 1
Великий дерев’яний хрест несли вулицями міста по черзі служителі церков та вірні. Роздуми до стоянь Хресної дороги зачитували представники різних конфесій.

Hresna_doroga2.jpgКАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – У Кам'янці-Подільському 26 березня відбулась традиційна Хресна Дорога, у якій спільно взяли участь католики, православні та протестанти. «Молімося за єдність усіх християн світу, а також за тих, хто потерпає за віру», – закликав єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський.

За повідомленням католицького часопису «Credo», великий дерев’яний хрест несли вулицями міста по черзі служителі церков та вірні. Роздуми до стоянь Хресної дороги зачитували представники різних конфесій.

Хресний хід завершився біля римо-католицького храму св. Миколая. На закінчення Владика Леон благословив усіх присутніх і запросив на наступну Хресну дорогу, яка відбудеться наступного року у п'ятницю перед Вербною Неділею.

217.jpg

У Хресній дорозі взяли участь Римо-Католицька Церква (РКЦ), Українська Греко-Католицька Церква(УГКЦ), Українська Православна Церква Київського Патріархату (УПЦ КП), Українська Автокефальна Православна Церква (УАПЦ), представники Протестантських церков та Вірменської спільноти.