В Харкові планують створити Православний Університет

04.09.2012, 13:22

В Харкові з ініціативи дослідників візантиністів та керівництва місцевої єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату може постати Український Православний Університет на зразок Українського Католицького Університету у Львові. Про це йдеться у передмові до першого номеру нового фахового журналу з візантиністки «Нартекс. Byzantina Ukrainensis»

В Харкові з ініціативи дослідників візантиністів та керівництва місцевої єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату може постати Український Православний Університет на зразок Українського Католицького Університету у Львові. Про це йдеться у передмові до першого номеру нового фахового журналу з візантиністки «Нартекс. Byzantina Ukrainensis», повідомляє сайт «Василевс. Українська візантиністика».

За словами головного редактора журналу професора Б. Сорочана, на сторінках цього видання читачі матимуть змогу читати дослідження пов‘язані із історією Візантії та історією Церкви, християнськими, церковними старожитностями, візантійською археологією, перекладами письмових джерел. Критерієм відбору статей, рецензій та наукової хроніки для журналу «Нартекс. Byzantina Ukrainensis» стане високий дослідницький рівень надісланих матеріалів.

Перший номер журналу присвячений дослідженню всіх наявних списків і версій знаменитих Житій єпископів Херсонських. Перший номер журналу можна завантажити у форматі pdf з сайту «Василевс. Українська візантиністика».