• Головна
  • Новини
  • Виходить новий том "Історії релігії в Україні", присвячений релігійним меншинам...

Виходить новий том "Історії релігії в Україні", присвячений релігійним меншинам

15.03.2011, 17:54
Редакційна колегія «Історії релігії в Україні» у 10-ти томах складається з 5 докторів філософських наук – А. Колодний (голова), П. Павленко (вчений секретар); О. Саган; Л. Филипович; П. Яроцький.

У Києві виходить 7-й том "Історії релігії в Україні". Він присвячений релігійним меншинам, повідомили в Інституті філософії імені Г.С. Сковороди НАН України.

У цьому томі розглядається природа феномену релігійних меншин і особливості їх появи та функціонування на теренах Україні, правове забезпечення свободи їх з’яви і діяльності в поліконфесійному просторі. Подається коротка історія і розкривається специфіка віровчення, обрядової практики і суспільного функціонування меншин, які виникли на ґрунті православ’я, католицизму чи протестантизму.

Тут йдеться про особливості релігійних меншин, які існують в Україні як конкретизований вияв мусульманського чи іудейського віросповідання або ж як етноконфесійні духовні утворення.

Книга розрахована на фахівця-релігієзнавця, державного службовця, який у своїй практичній діяльності має справу із конфесійним багатоманіттям України, на масового читача, якого цікавлять, поруч з існуючими (назвемо їх так) релігійними більшинами чи релігійними новотворами, релігійні меншини, на сваященнослужителів традиційних конфесій, які подеколи вдаються до оцінки релігійно-меншинних спільнот як тоталітарних сект, не прагнучи при цьому сповідувати вченню Ісуса Христа про любов до ближнього і засвідченого Біблією елементарного такту: не судіть, то ж не судимі будете.

У додатку до тому міститься Релігійна карта України 1991-2011 років.

Редакційна колегія «Історії релігії в Україні» у 10-ти томах складається з 5 докторів філософських наук – А. Колодний (голова), П. Павленко (вчений секретар); О. Саган; Л. Филипович; П. Яроцький.