Світле кіно вдруге демонструють у Києві

07.12.2015, 11:18
Світле кіно вдруге демонструють у Києві - фото 1

Вже вдруге Київ приймає міжнародний кінофестиваль «Світло», в якому немає місця стрічкам про насилля та аморальність. Протягом 6-8 грудня у столиці проходитиме показ відеоматеріалів, які покликані привнести добро та світло у сучасне життя. Кінопоказ розпочався з міні-концерту та доброго мюзиклу у кінотеатрі «Кінопанорама» вчора, 6 грудня.

exklusiv.gifВже вдруге Київ приймає міжнародний кінофестиваль «Світло», в якому немає місця стрічкам про насилля та аморальність. Протягом 6-8 грудня у столиці проходитиме показ відеоматеріалів, які покликані привнести добро та світло у сучасне життя. Кінопоказ розпочався з міні-концерту та доброго мюзиклу у кінотеатрі «Кінопанорама» вчора, 6 грудня.

кінофестиваль.jpg

Кінофестиваль стартував, коли дітлахи винесли на сцену свічки та запалили їх на знак добра, яке своїми творами намагались передати майстри кінометографу. Організатор кінофестивалю, голова Спілки християнських письменників України Костянтин Шаповалов підкреслив, що це вже другий подібний захід: «Це певний знак для України. Ми стомились від стрічок про зло, насилля, війни. Я певен, що суспільство потребує чистого, світлого кіно, готове бачити його щодня. Вірю, що ми лише на початку відродження світлої мрії українського народу – утвердження духовності та моралі».

Цього року роботи з усіх номінацій були присвячені темам любові, стосунків батьків та дітей, дитячим та дорослим мріям. Окремим блоком у рамках кінофестивалю представлені роботи, які розповідають про життя в зоні АТО, про роботу волонтерів та капеланів. Якщо раніше організаторам доводилось самим шукати авторів кіно, тепер вони самі знаходять їх. Причиною цьому є попит з боку глядача, переконана заступник директора кінофестивалю, голова оргкомітету Світлана Тимошенко: «Тему цьогорічного фестивалю обирали самі люди. У суспільстві є попит на світле кіно, з моральними історіями. Ми всі тягнемось до наших родин і знаходимо у них щастя. Гроші вже не є передовою цінністю. Але, на жаль, більшість стрічок знімаються за кошт самих режисерів і часто не окупаються, поки державні кошти майже не виділяються».

Режисери з Іспанії, Швейцарії, Білорусі, України та інших країн представлятимуть свої роботи у кількох номінаціях: ігровий повнометражний фільм, ігровий короткометражний фільм, соціальний ролик, документальний короткометражний фільм, музичний кліп, анімація та документальний повнометражний фільм. Кінофестиваль «Світло», за словами ініціаторів, покликаний збирати та пропагувати світле, культурне, просвітницьке кіно не лише у нашій країні, а й за кордоном.

кінофестиваль_2.jpg

Відкриття розпочалось з виступу музикантів, зокрема рідкісного дуету арфи таскрипки, акапельного співу у виконанні квінтету «United People» та авторської пісні на вірш Тараса Шевченка від переможця шоу «Голос країни» Ігоря Горохоцького. Настрій для усіх подальших робіт задав перший український сімейний мюзикл «Трубач», який було представлено у загальному прокаті навесні 2014-го року.

кіно.jpg

Побачити та насолодитись світлими стрічками матиме змогу кожен протягом ще двох днів. Перегляд конкурсних фільмів триватиме 7-8 грудня з 18:00 до 22:00, у кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19). Детальніше про умови фестивалю ви можете дізнатись на офіційному сайті (http://kinofest-svet.com.ua/).