• Головна
  • Новини
  • Для паломників і туристів відкриють дзвіницю Києво-Печерської лаври...

Для паломників і туристів відкриють дзвіницю Києво-Печерської лаври

26.02.2015, 09:36
Для паломників і туристів відкриють дзвіницю Києво-Печерської лаври - фото 1
Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник наприкінці 2014 року отримав Сертифікат Державної архітектурно-будівельної інспекції України про готовність до експлуатації Великої лаврської дзвіниці.

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник наприкінці 2014 року отримав Сертифікат Державної архітектурно-будівельної інспекції України про готовність до експлуатації Великої лаврської дзвіниці.

Вже навесні цього року відвідувачі знову зможуть піднятися на Дзвіницю та з висоти пташиного польоту насолодитися панорамою Києва, - повідомляє прес-служба заповідника.

Ремонтно-реставраційні роботи тривали п'ять років. Під час ремонту у укріпили опорні конструкції, відреставрували фасади, колони, інтер’єри Дзвіниці. 

19 серпня 2014 року на третій ярус Великої лаврської дзвіниці був піднятий та встановлений семитонний дзвін «Всіх Святих».

Велика лаврська дзвіниця побудована в 1731-1745 рр. за проектом архітектора та інженера Йогана Готфріда Шеделя. Вона являє собою восьмигранну чотириярусну вежу висотою 96,5 метрів, інформує УНІАН-релігії.

 дзвіниця.jpg